tiistai 22. marraskuuta 2011

Olutarvio: Liefmans Cuvée Brut (Kriekbier)

Liefmans Cuvée Brut on belgialainen hedelmäolut ja osa Alkon tämänvuotista jouluolutvalikoimaa. Katso myös muut blogissa arvioidut vuoden 2011 jouluoluet.

Oluenmaistelijan huomio kiinnityy ensimmäisenä tyylikkääseen paketointiin eli olut on kääritty punaiseen paperikääreeseen, jonka sisältä paljastuu puisella puukorkilla suljettu minimalistisen tyylikäs pullo. Tässä taitaa olla tämän vuoden visuaalisesti tyylikkäin jouluolut, joka löytää varmasti tiensä ulkonäkönsä ansiosta myös moneen lahjakassiin.

Olut on väriltään rubiininpunainen ja keskivahvasti vaahtoava. Se tuoksuu vahvasti kirsikoilta kuten voi olettaa. Lisäksi tuoksu on hapan ja kuiva. Olut maistuu samalle happamalle kirsikalle, mutta lisäksi maussa on todella reilusti makeutta. Omaan makuun hieman vähempikin ehkä riittäisi. Suutuntuma on keskitäyteläinen, sokerinen ja kirpeä. Maku kestää pitkään ja voimistuu vielä loppua kohti.

Liefmans Cuvée Brut on varsin hyvä kirsikkaolut, jonka luulisi maistuvan myös lambic-oluiden ystäville. Olut on tuttu jo viime vuodelta eli kyllä tätä ainakin yhden pullon vuodessa jo ihan mielellään.


Liefmans Cuvée Brut:
Panimo: Liefmans (Duvel Moortgat), Belgia
Tyyli: Hedelmäolut, 6,0 %
Hinta: 4,89 euroa / 0,375 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 6/10 + Ulkonäkö 4/5 + Maku 7/10 + Suutuntuma 4/5 + Yleisvaikutelma 14/20 = Yhteensä 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...