sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Olutarvio: Sinebrychoff Porter

Sinebrychoff Porter valittiin tänä syksynä Suomen parhaaksi olueksi vuonna 2011 kilpailussa, johon osallistui 99 erilaista kotimaista olutta 17 panimolta. Suomalainen Olut ry:n kutsuman valintaraadin mielestä Sinebrychoff Porter, tai tuttavallisemmin Koff Portteri, on kansainvälisen luokan laatuolut, jonka makumaailma on erittäin rikas ja moniulotteinen.

Raadin kuvaukseen on helppo yhtyä. Olut kaatuu tuoppiin pikimustana ja hienoa beigenä ja tiivistä vaahtoa muodostaen. Tuoksu on paahteinen, kahvinen, salmiakkinen ja yrttisen humaloitu. Houkutteleva tuoksu antaa odottaa myös maulta jotakin hienoa. Samaa paahteista mallasta, kahvia, suklaata, lakritsia, mämmiä ja salmiakkia löytyy reilusti myös mausta.

Oluen suutuntuma on kuiva, täyteläinen, kuohkea, pehmeä ja matalahiilihappoinen. Jälkimaku on paksu, pitkä ja pehmä. Alkoholi ei maistu missään vaiheessa oikeastaan lainkaan, vaan ilmenee ainoastaan mukavana lämpönä läpi kehon.

Koff Porter on loistava portteri, joka tosin tuoksultaan ja maultaan muistuttaa aika paljon imperial stoutteja. Joka tapauksessa tätä ei ole turhaan palkittu useaan otteeseen, sillä kyseessä on aika lailla parasta oluen saralla mitä Suomesta löytyy. Kaiken lisäksi olut on hinta-laatusuhteeltaan aivan omaa luokkaansa.


Sinebrychoff Porter:
Panimo: Sinebrychoff (Carlsberg), Suomi
Tyyli: Portteri, 7,2 %
Hinta: 2,08 euroa / 0,33 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 8/10 + Ulkonäkö 5/5 + Maku 9/10 + Suutuntuma 4/5 + Yleisvaikutelma 16/20 = Yhteensä 42/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...