sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Lohikäärmehedelmää ja siirappista banaanivaahtoa

Marketissa oli tarjouksessa pitahayaa tai pitayaa, joka tunnetaan myös nimellä lohikäärmehedelmä. Normaalisti yksi (!) hedelmä maksaa Suomessa noin viisi euroa, joka kyllä hillitsee eksoottisten hedelmien kysyntää ja sitä myöten tuontia Suomeen toiselta puolen maailmaa. No, nyt hintana oli karkeasti parisen euroa, joten täytyihän sitä testata. Pienen pähkäilyn jälkeen tein jälkiruoaksi yksinkertaisesti ohueksi viipaloitua pitahayaa sekä siirappista banaanikermavaahtoa. Pitahaya on maultaan hyvin mieto ja muistuttaa aika paljon kiiviä. Paksua kuorta ei syödä, mutta jätin itse ne omaan annokseen koristeeksi. Tämä kyllä hankaloitti syömistä eli kuoret kannattanee ottaa pois jo heti aluksi. Jälkikäteen ajateltuna annos oli kaivannut myös esimerkiksi suklaakastiketta tai pelkästään sulatettua suklaata...

Ainekset (2 annosta):
  • 1 pitahaya
  • 1 banaani
  • 2 dl kermaa
  • vaniljasokeria
  • siirappia
  • voita
Valmistusohje:
  1. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla.
  2. Viipaloi pitahaya ohueksi siivuiksi.
  3. Kuori ja halkaise banaani pitkittäin. Paista nopeasti paistinpannulla voissa ja siirapissa.
  4. Soseuta banaani haarukalla ja lisää kerman sekaan yhdessä siirappi-voiseoksen kanssa.
  5. Kokoa annos pitahayasta ja banaanivaahdosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...