sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Olutarvio: Stallhagen Julbock 6.8%

Stallhagenin toinen Alkon jouluolutvalikoiman olut dunkler bock eli tumma bock. Katso myös muut blogissa arvioidut vuoden 2011 jouluoluet. Julbockista on tarjolla myös maitokauppaversio, joka on toistaiseksi maistelematta.

Se on väriltään miltei musta ja reilusti vaahtoava. Tyylikäs ja runsas beige pitsi viihtyy tuopin pinnalla yllättävän pitkän ajan. Tuoksu on lajityypin olueksi melko vaisu. Siinä on paahteista kahvia, suklaata ja hieman leipämaista mallasta. Edellämainittu korostui erityisen hyvin siinä vaiheessa, kun onnistuin nuuhkaisemaan olutta kirjaimellisesti sieraimiin saakka...

Maku on suklaisen makea ja ruisleipämainen sekä reilusti lakritsainen. Myös tuoksusta tuttu mokkakahvi kuuluu varsin kivaan makupalettiin. Yleisvaikutelma on kuitenkin varsin paahteinen ja savuinen , joka jyrää miltei muut maut alleen. Suutuntuma on pehmeä ja täyteläinen sekä hieman katkera ja hieman hiilihapokas. Olueen olisi toivonut hieman enemmän runkoa, sillä lopulta se tuntuu hieman turhan vetiseltä. Stallhagen Julbock on kuitenkin ihan laadukas ja juotava talviolut, joka ei kuitenkaan pärjää panimon toiselle jouluoluelle eli Baltic Porterille.

Stallhagen Julbock 6,8%:
Panimo: Stallhagen, Suomi
Tyyli: Dunkler Bock, 6,8 %
Hinta: 4,60 euroa / 0,50 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 6/10 + Ulkonäkö 4/5 + Maku 7/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 13/20 = Yhteensä 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...