keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Olutarvio: Mikkeller Santa's Little Helper 2011

Mikkeller Santa's Little Helper on belgityylinen vahva ale Tanskasta ja osa Alkon tämänvuotista jouluolutvalikoimaa. Katso myös muut blogissa arvioidut vuoden 2011 jouluoluet.

Joulupukin pikkuapuri on väriltään punakan pikimusta ja paksusti sekä beigesti vaahtoava. Ensivaikutelma on se, että tuoppiin kaatuu kahvimaista puuroa. Tuoksu vastaa pitkälti mielikuvaa, sillä kahvi ja siirappinen karamelli dominoivat tuoksua, joka on muutenkin todella tuhti. Siinä on lisäksi lakritsia, paahteista mallasta ja tummaa suklaata. Mainio kokonaisuus.

Maku jatkaa vahvasti tuoksun linjoilla eli ensivaikutelma on todella paahteinen, kahvinen ja suklainen. Lakritsia ja karamellia löytyy myös kiitettävästi. Mausteisuus ei nouse ainakaan maussa oikein esiin, mutta sen sijaan alkoholi puskee hieman liikaa läpi. Suutuntuma on täyteläinen, kuohkea ja alkoholinen. Maku kestää suussa pitkään ja hartaasti.

Mikkellerin olut on todella tuhti kokonaisuus, joka luultavasti jakaa mielipiteitä runsaasti. Siinä on makua vaikka muille jakaa eikä pienen pullon juominen ole todellakaan mikään kevyt projekti. Itse pidin oluesta, mutta ei tätä toisaalta tee mieli ihan heti juoda uudestaan.

Mikkeller Santa's Little Helper 2011:
Panimo: Mikkeller, Tanska
Tyyli: Belgityylinen vahva ale, 10,9 %
Hinta: 6,19 euroa / 0,375 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 8/10 + Ulkonäkö 4/5 + Maku 7/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 15/20 = Yhteensä 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...