tiistai 8. marraskuuta 2011

Marokkolainen broileripannu

Aika lailla Yhteishyvä-lehdestä napatun reseptin mukaan tehty ruoka valmistuu kohtuullisen nopeasti ja helposti, joten se sopii hyvin esimerkiksi arki-illan maukkaaksi pöperöksi. Maku ruoassa oli jopa yllättävän hyvä eli kannattaa testata, jos tykkää vähän mausteisemmasta ja voimakkaita makuja sisältävistä ruoista. Positiivisena puolena ruoanmaku ei myöskään kärsi lainkaan, jos sitä syö vaikka seuraavana päivänä lounaalla.


Ainekset:
  • 500 g broilerin rintafileetä
  • 1 punainen paprika
  • 1 pieni munakoiso
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 tomaattia
  • 1 purkki kikherneitä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • muutama suikale sitruunankuorta ja sitruunan mehua
  • kanelia
  • chiliä
  • suolaa
  • 15 kalamataoliivia
  • tuoretta persiljaa
Valmistusohje:
  1. Puhdista paprika, halkaise se, poista kanta ja siemenet ja lohko paprika. Kuutioi munakoiso reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja murskaa valkosipulit
  2.  Ruskista pilkotut lihat öljyssä paistokasarissa. Lisää kasvikset herneitä ja tomaattia lukuun ottamatta. Anna niiden kuullottua. Lisää pataan valutetut kikherneet ja kuutioidut tomaatit, tomaattimurska sekä muutama sitruunan kuorisuikale, sitruunan mehua, kaneli ja chili. Hauduta 10–15 minuuttia. Lisää oliivit ja silputtu persilja. Tarkista maku. Tarjoa sellaisenaan tai couscousin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...