lauantai 19. maaliskuuta 2011

Normandialainen siiderikana ja tarte tatin


Arkistojen kätköistä löytyi ranskalaishenkinen ateriakokonaisuus, jossa pääruokana oli normandialaista siiderikanaa (alkuperäinen ohje reseptitaivaasta) höyrytettyjen vihannesten kera ja jälkiruokana tarte tatinia (alkuperäinen ohje Helsingin sanomista).
Siiderikana



Normandialainen siiderikana
Ainekset:
  • 500 g broilerin rintafileetä
  • oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 2,5 dl kuivaa omenasiideriä
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 golden delicious -omenaa
  • lehtipersiljaa
  • suolaa
  • pippuria
Höyrytetyt juurekset
Ainekset:
  • 200 g pikkuporkkanoita
  • 7 perunaa
  • 1 fenkoli
  • 1/2 valkosipuli
  • 1 sipuli
  • 200 g parsakaalia
Valmistusohje:
  1. Kuullota hienonnettu sipuli voioliiviöljysekoituksessa. Lisää kuutioidut omenat ja kuullota parisen minuuttia.
  2. Lisää broilerit pannulle ja ruskista sopivasti. Siirrä lautaselle hautumaan folion alle.
  3. Lisää siideri ja keitä kasaan viitisen minuuttia.
  4. Lisää kerma ja paloitellut sienet joukkoon. Keitä kasaan viitisen minuuttia.
  5. Lisää kanat kastikkeeseen ja kiehauta viitisen minuuttia. Koristele revityllä lehtipersiljalla.
  6. Tarjoile höyrytettyjen perunoiden ja juuresten kanssa.
Tarte tatin

Tarte tatin:
Ainekset:
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl sokeria
  • 90 g voita
  • 0,6 dl vettä
Täyte:
  • 7 granny smith -omenaa
  • 75 g voita
  • 1,25 dl sokeria
  • kanelia
Valmistusohje:
  1. Tee ensin taikina. Mittaa jauhot ja sokeri kulhoon. Paloittele voi sekaan. Nypi ainekset sormin ryynimäiseksi seokseksi.
  2. Lisää vesi ja sekoita nopeaksi tasaiseksi taikinaksi. Laita taikinapallo kelmuun ja jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
  3. Kuori omenat, poista kodat ja halkaise omenat neljään osaan.
  4. Laita lieden- ja uuninkestävään vuokaan tai paistinpannuun voi ja 0,75 dl sokeria. Anna sulaa miedolla lämmöllä ja sekoita, kunnes seos on muuttunut vaalean kinuskin väriseksi.
  5. Ota vuoka pois liedeltä ja asettele omenat tiiviisti kastikkeen päälle. Nosta vuoka takaisin liedelle ja pidä miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
  6. Ota vuoka liedeltä ja ripottele loput sokerista omenoiden päälle. Laita mausteeksi ripaus kanelia.
  7. Kauli taikina hieman vuokaa suuremmaksi ympyräksi ja aseta taikina vuoan päälle. Painele taikinan reunat omenoiden ja vuoan reunan väliin. Pistele taikinaan haarukalla muutama reikä.
  8. Nosta vuoka 200-asteiseen uuniin ja paista noin puoli tuntia/kunnes taikinapinta on saanut kauniin ruskean värin.
  9. Anna piirakan vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...