torstai 17. maaliskuuta 2011

Olutmakkarat, hapankaali ja uppomuna

Illan teemana oli Pyhän Patrickin päivästä huolimatta saksalainen pubiruoka, johon inspiraatio tuli uusimmasta Glorian ruoka&viini -lehdestä (2/2011). Reseptit ovat siis suoraan lehden sivuilta ja lopputulos oli kyllä erinomainen. En yleisesti ottaen ole hapankaalin suurin ystävä, mutta se yhdistettynä mainioon vehnäbockiin toimi loistavasti. Puhumattakaan mahtavista Chef Wotkin'sin makkaroista. Ruokajuomana oli mainiota Schneider Weisse Unser Aventinusta, jota hyödynnettiin myös ruoanlaitossa.

Ainekset (1 annos):
Olutmakkarat ja hapankaali

  • 100 g luomuhapankaalia
  • 0,25 dl vettä
  • 1 Chef Wotkin'sin braatvursti
  • 2 Chef Wotkin'sin Sörkan nakkia
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl voita
  • 1 dl vehnäbockia (nyt Schneider Weisse TAP6 Unser Aventinus)

Uppomuna:

  • 1 kananmuna
  • 0,5 dl etikkaa
  • 2 rkl suolaa

Valmistusohje:

  1. Laita hapankaali, vesi ja 0,5 dl olutta kattilaan. Kiehauta seos ja hauduta olut pois.
  2. Viillä makkaroihin pienet viillot, Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista makkaroihin kaunis ruskea väri molemmin puolin. Lisää voi pannuun ja anna sen ruskistua. Kaada vielä 0,5 dl outta pannuun ja anna sen hautua pois.
  3. Täytä reilunkokoinen kattila puoliksi vedellä ja lisää etikka ja suola. Kiehauta vesi poreilemispisteeseen. Riko kananmuna kauhaan ja laske se veteen. Pyöräytä vettä kauhalla kattilan reunoja myöten, jotta saat aikaan pyörteen. Kypsennä noin 4 minuuttia.
  4. Tarjoile yhdessä vehnäbockin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...