torstai 3. maaliskuuta 2011

Porsankyljystä dijoninsinappi-olutkastikkeessa gnocchin kera

Torstai-illan ruokana porsaankyljystä dijoninsinapin ja oluen ympärille kyhätyn kastikkeen kanssa. Yksinkertaisista ainesosista syntyi yllättävän maukas ruoka, sillä kyljyksen, kastikkeen ja gnocchin harmonia toimi hyvin.
Annos

Ruokaviininä oli espanjalaista tempranilloa Riojan alueelta eli El Coton nuorta crianzaa. Alkosta ko. puteli irtoaa 10,84 eurolla, kun taas Madridin lentokentällä hintana oli 5,40 euroa. Keskitäyteläinen/täyteläinen viini sopi hyvin yhteen pihvin kanssa. Vuoden 2007 viini oli melko tyypillinen esimerkki Riojan nuoresta viinistä. Niin tuoksussa kuin maussa oli tammikypsytyksen vaniljaa, kirsikkaa, tummia marjoja ja yrttejä melko purevien mutta pehmeiden tanniinien kera. Mainio pihviviini siis kaiken kaikkiaan.

Ainekset (2 annosta):

  • 2 porsaankyljystä
  • oliiviöljyä
  • voita
  • 1,5 dl pils-olutta, nyt Laitilan Kukko Pils III
  • 3 tl dijoninsinappia
  • 250 g gnocchia
  • suolaa
  • mustapippuria
Valmistusohje:

  1. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla.
  2. Keitä gnocchi kiehuvassa vedessä.
  3. Paista pihvejä oliiviöljyssä ja voissa kunnes ne ovat kypsiä ja sopivasti hiiltyneitä. Nosta pihvit sivuun lautaselle ja peitä foliolla pitääksesi ne lämpimänä.
  4. Kaada olut pannulle ja anna kiehahtaa noin minuutin ajan. Lisää pannuun voi ja dijoninsinappi. Nosta kastike sivuun odottamaan pastan valmistumista.
  5. Kaada osa kastikkeesta pihvin päälle ja sekoita loput gnocchin kanssa.
  6. Tarjoile salaatin, patongin ja punaviinin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...