Maanantai-illallisena oli tuoreiden pinaattien ja herkkusienien ympärille kehiteltyä pastaa. Molempia oli jäänyt yli aiemmista ruoista, joten oli oikeus ja kohtuus, että herkulliset ainesosat tuli syötyä pois vielä tuoreena ja hyväkuntoisina. Muutenkin tarkoituksena oli kehitellä kaapista löytyvien tuoreiden ainesosien ympärille jotakin herkullista ja lopputulos oli onnistunut. Ruokajuomana oli aiemmin testattua itävaltalaista Grüner Veltliner Lössterassenia, joka kävi yllättävän eli todella hyvin kasvispastan kanssa.
|
Annokset |
Ainekset:
- 250 g tuorepastaa
- 125 g tuoretta pinaattia
- 150 g tuoreita herkkusieniä
- 50 g kevätsipulin varsia
- 3 valkosipulinkynttä
- 1/2 rkl vehnäjauhoja
- 2 1/2 dl kermaa
- 50 g parmesaania
- öljyä
- voita
- suolaa
- mustapippuria
- muskottipähkinää
Valmistusohje:
- Huuhtele pinaatti ja leikkaa suikaleiksi. Silppua kevätsipulin varret ja viipaloi herkkusienet. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Paista herkkusienet ja kuullota valkosipuli paistinpannulla voissa ja rypsiöljyssä. Lisää pannulle pinaatti ja kevätsipuli, kun sienet ovat saaneet kauniin ruskean pinnan.
- Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja lisää kerma. Anna hautua pienellä lämmöllä kymmenisen minuutti. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.
- Keitä pasta ohjeen mukaan. Tee annokset ja ripottele päälle vielä raastettua parmesaania.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti