Uunivuokaleipä
Ainekset:
- 4 kananmunaa
- 2 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 2 tl Provencen yrttejä
- 1 tl mustapippuria
- 4 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 100 g emmental-juustoa
- 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1 dl vihreitä ja mustia oliiveja
- 1 rkl öljyä aurinkokuivatuista tomaateista
- voita
- kourallinen pinjansiemeniä
Valmistusohje:
- Voitele leipävuoka voilla. Esilämmitä uuni 180-asteiseksi.
- Kuutioi juusto pieniksi paloiksi, leikkaa oliivit kahteen osaan ja pilko aurinkokuivatut tomaatit muutamaan osaan.
- Riko kananmunien rakenne vatkaamalla kevyesti. Lisää jogurtti ja mausteet. Sekoita.
- Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauho erillisessä kulhossa ja lisää sekoitus taikinaan.
- Lisää juusto, tomaatit, oliivit ja öljy taikinaan ja sekoita.
- Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele päälle pinjansiemenet.
- Paista uunissa noin 45-60 minuuttia eli kunnes leipä on kypsää.
- Anna leivän vetäytyä hetken paistamisen jälkeen ennen kumoamista. Nauti lämpimänä.
Tomaattisalaatti ja vinaigrette
Ainekset:
- 600 g punaisia ja keltaisia kirsikkatomaatteja
- nippu tuoretta basilikaa
- 1 tl dijoninsinappia
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 1/2 tl tomusokeria
- 4 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje:
- Huuhtele tomaatit ja laita salaattikulhoon.
- Valmista vinaigrette eli sekoita keskenään dijoninsinappi, punaviinietikka, tomusokeri ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kaada vinaigrette salaattikulhoon ja sekoita varovasti.
- Hienonna tuore basilika ja ripottele salaatin päälle.
Herkkusienipasta
Ainekset:
- 500 g fusillipastaa
- 320 g tuoreita herkkusieniä
- 50 g kevätsipulia
- 2,5 dl kermaa
- 50 g voita
- 100 g parmesaania
- muskottipähkinää
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje:
- Pilko kevätsipuli ja viipaloi herkkusienet. Paista pannulla kunnes sienet ovat saaneet kauniin ruskean värin.
- Lisää kerma ja noin puolet raastetusta parmesaanijuustosta ja kiehauta kevyesti. Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla. Jätä hautumaan pastan keittämisen ajaksi pienellä lämmöllä.
- Keitä pasta ohjeiden mukaan. Tee annokset ja koristele persiljalla. Lisää päälle vielä parmesaaniraastetta. Tarjoa salaatin ja tuoreen leivän kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti