lauantai 26. maaliskuuta 2011

Olutarvio: Nokian Keisari EloWehnä 4,7 % ja 5,3 %

Laseissa kaksi versiota Nokian Keisarin EloWehnästä. Molemmat ovat suodattamattomia vehnäoluita, mutta heti lasiin kaadettaessa ulkonäössä huomaa suuren eron. Väri molemmissa on kuta kuinkin sama, kullankeltainen, mutta kolmosversio on melko kirkas kun taasen nelosversio on huomattavan samea. Vaahtoa molemmissa on vähänlaisesti vehnäoluiksi.

Tuoksu on molemmissa hyvin samanlainen, raikas ja sitrushedelmäinen. Myös perinteistä banaania löytyy ainakin aavistuksen verran. Kolmosen tuoksu on myös hieman pistävämpi, kun nelosessa kokonaisuus on paremmin tasapainossa.

Maussa on myös eroa. Kolmosversio on hyvin raikas, sitruunainen ja hieman vetinen. Nelosversion maku on monivivahteisempi, vaikka tietysti kokonaisuus on samankaltainen. Siinä on myös enemmän vehnämaista makeutta ja hedelmäisyyttä. Maku nelosessa on joka tapauksessa selvästi parempi. Suutuntuma on molemmissa keskitäyteläinen ja hapokas.

Yleisesti ottaen molemmat oluet ovat hyviä valintoja, jos haluaa maistella suomalaisia hefeweizeneita. Kolmosversio on hyvä markettiolut, mutta nelosversio pärjää vertailussa jopa melko hyvin saksalaisten kollegoidensa kanssa.

Pisteet:
EloWehnä 4,7 %:: Tuoksu 6/10 + Ulkonäkö 3/5 + Maku 6/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 11/20 = Yhteensä 29/50

EloWehnä 5,3 %: Tuoksu 7/10 + Ulkonäkö 4/5 + Maku 8/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 13/20 = Yhteensä 35/50
Kaksintaistelu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...