lauantai 19. maaliskuuta 2011

Uunibanaani ja chili-suklaakastike

Tämä jälkiruoka perustuu Glorian ruoka&viini-lehden uusimman (2/2011) numeron reseptiin. Parasta annoksessa oli ehdottomasti chili-suklaakastike, jossa chili antoi mukavasti potkua makealle ja rasvaiselle kastikkeelle. Tätä kannattaa tehdä toistekin.
Annos
Ainekset (1 annos):

  • 1 banaani
  • 1/2 rkl voita
  • 1/4 tl kanelia
  • 1/2 rkl hunajaa

Chili-suklaakastike:

  • 1/5 chilipalko
  • 30 g tummaa suklaata
  • 1/2 dl kuohukermaa
  • 1/2 rkl voita

Lisäksi:

  • vaniljajäätelöä

Valmistusohje:

  1. Esilämmitä uuni 250-asteiseksi.
  2. Valmista suklaakastike. Poista chilistä kanta ja siemenet. Kuutioi chili mahdollisimman hienoksi. Paloittelu suklaa ja sulata se kermaan sekoitettuna kattilan päällä vesihauteessa. Sekoita voi ja chili suklaasulaan.
  3. Mittaa voi, kaneli ja hunaja uunivuokaan. Sulata seos uunissa. Kuori ja leikkaa banaani pituussuunnassa puoliksi. Laita banaani uunivuokaan ja lusikoi päälle hunajaa. Kypsennä banaania uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes banaanit ovat saaneet väriä ja pehmenneet. Kaavi vielä lusikalla voiseosta banaanin päälle.
  4. Tarjoa uunibanaani suklaakastikkeen ja vaniljajäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...