maanantai 21. maaliskuuta 2011

Tomaattikeitto

Tomaattikeitto tuoreen patongin kera on mainio kevyt välipala tai arkilounas. Se on helppo tehdä ja tarvittaessa keittoa voi tehdä suuremmankin annoksen ja pakastaa pahan päivän varalle. Keiton maku ei kärsi kovin paljon edes pakastuksesta, joten keiton voi ottaa huoletta pakastimesta edellisenä päivänä odottamaan seuraavan päivän lounasta esimerkiksi ruokatunnilla. Resepti on tehty suoraviivaisesti Pastanjauhantaa-blogin ohjeen pohjalta.


Ainekset:
  • 1 kg luomutomaattimurskaa
  • 1 l kanalientä
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • kuivattua oreganoa
  • tuoretta basilikaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje:
  1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet mahdollisimman pieneksi silpuksi. Kuullota oliiviöljyssä kattilassa.
  2. Lisää tomaattimurska, kanaliemi ja oregano kattilaan. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä noin tunnin verran.
  3. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Lisää kattilaan kerma ja kiehauta.
  4. Koristele tuoreella basilikalla ja tarjoile esimerkiksi tuoreen patongin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...