![]() |
Tarjoilut |
![]() |
Salaattiannos |
Tex mex -salaatti
Ainekset (4 annosta):
1 kerä jäävuorisalaattia (1,00 e)
4 tomaattia (1,20 e)
200 g pakastemaissia (0,50 e)
2 punasipulia (0,65 e)
1 rkl rypsiöljyä
2 tl chilimaustetta
400 g luomunaudan jauhelihaa (5,30 e)
suolaa
mustapippuria
Guacamolekastike:
1 kypsä avokado (2,00 e)
1/2 sipuli (0,20 e)
1 tl öljyä
1 tomaatti
2 tl tuoretta korianteria (0,80 e)
1 punainen chili (0,40 e)
suolaa
sitruunamehua
2 dl kermaviiliä (0,75 e)
![]() |
Guacamole- ja salsakastikkeet tarjoiluvalmiina. |
Guacamolekastike:
1 kypsä avokado (2,00 e)
1/2 sipuli (0,20 e)
1 tl öljyä
1 tomaatti
2 tl tuoretta korianteria (0,80 e)
1 punainen chili (0,40 e)
suolaa
sitruunamehua
2 dl kermaviiliä (0,75 e)
![]() |
Avokado murskataan morttelissa. |
![]() |
Italian lippu guacamolesalaatissa. |
![]() |
Tahna ilman kermaviiliä. |
Salsakastike:
1 punainen chili (0,40 e)
1 punainen paprika (1,00 e)
1/2 sipuli (0,20 e)
4 valkosipulinkynttä (0,20 e)
2 tomaattia (0,60 e)
oliiviöljyä
1 lime puristettuna
sokeria
suolaa
pippuria
![]() |
Salsakastikkeen keskeisimmät ainesosat. |
Tarjoiluun:
maissichipsejä (0,60 e)
salsakastiketta
jalapenoja (0,50 e)
Hinta yhteensä noin 17,90 euroa (yksi annos noin 4,45 euroa).
Valmistusohje, salsakastike:
1. Pilko chili, paprika, sipulit ja tomaatit mahdollisimman pieniksi palasiksi.
2. Lisää oliiviöljy, puristettu limemehu ja mausteet kattilaan yhdessä muiden ainesosien kanssa ja kiehauta kunnolla. Jäähdytä kastike tarjoiluastiassa.
Valmistusohje, guacamolekastike:
1. Kuori avokadot ja murskaa ne morttelissa.
2. Kalttaa tomaatti kiehuvassa vedessä, poista kuori ja siemenet ja pilko pieniksi kuutioiksi.
3. Halkaise chili, poista siemenet ja silppua pieniksi paloiksi.
4. Hienonna sipuli ja korianteri.
5. Sekoita kaikki ainekset tahnaksi.
6. Lisää joukkoon kermaviili ja öljy sekä mausta makusi mukaan suolalla. Lisää pari tippaa sitruunamehua joukkoon.
Valmistusohje, salaatti
1. Kuori avokadot ja murskaa ne morttelissa.
2. Kalttaa tomaatti kiehuvassa vedessä, poista kuori ja siemenet ja pilko pieniksi kuutioiksi.
3. Halkaise chili, poista siemenet ja silppua pieniksi paloiksi.
4. Hienonna sipuli ja korianteri.
5. Sekoita kaikki ainekset tahnaksi.
6. Lisää joukkoon kermaviili ja öljy sekä mausta makusi mukaan suolalla. Lisää pari tippaa sitruunamehua joukkoon.
Valmistusohje, salaatti
1. Suikaloi salaatti ja paloittele tomaatit.
2. Lisää salaattiin pakastemaissit ja viipaloitu punasipuli.
3. Ruskista jauheliha rypsiöljyssä ja mausta chilillä, suolalla ja pippurilla.
4. Annostele lautaselle salaattia, nosta päälle kuumaa jauhelihaa, maissichipsejä ja kastiketta. Tarjoile lisäksi erikseen chilikastiketta ja jalapenoa.
5. Nauti kylmän oluen (tai tässä tapauksessa pinot noirin kera).
Appelsiini-paahtovanukas
Ainekset (2 annosta):
1 kananmuna (0,20 e)
2 tl sokeria
1 dl kuohukermaa (0,50 e)
1/3 dl appelsiinimehua (0,20 e)
1/2 tl vaniljasokeria
1 rkl juoksevaa margariinia
1/3 dl fariinisokeria
Hinta yhteensä noin 1,90 euroa (yksi annos noin 1,00 euroa).
Valmistusohje:
1. Vatkaa muna ja sokeri keskenään. Lisää ruokakerma ja appelsiinimehu. Mausta vaniljasokerilla.
2. Voitele kaksi uuninkestävää annosvuokaa rasvalla. Ripottele vuokien pohjalle fariinisokeria niin, että pohja peittyy.
3. Laita vuoat reunalliseen uuniastiaan ja kaada astiaan vettä noin puoliväliin vuokien korkeudesta. Kaada seos vuokiin ja kypsennä 175 asteen lämpötilassa noin 45 minuuttia tai kunnes seokset ovat hyytyneet.
4. Jäähdytä vanukkaat aivan kylmiksi, irrota veitsen avulla vuoista ja kumoa lautasille. Koristele esim. mantelirouheella.
Appelsiini-paahtovanukas
Ainekset (2 annosta):
1 kananmuna (0,20 e)
2 tl sokeria
1 dl kuohukermaa (0,50 e)
1/3 dl appelsiinimehua (0,20 e)
1/2 tl vaniljasokeria
1 rkl juoksevaa margariinia
1/3 dl fariinisokeria
![]() |
Uunivuoat voidellaan ja fariinisokeri lisätään vuoan pohjalle. |
![]() |
Vuoat uuniin vesihauteessa. |
![]() |
Ja uunista pois hyytyneenä. |
![]() |
Valmis annos kipattuna lautaselle. |
Hinta yhteensä noin 1,90 euroa (yksi annos noin 1,00 euroa).
Valmistusohje:
1. Vatkaa muna ja sokeri keskenään. Lisää ruokakerma ja appelsiinimehu. Mausta vaniljasokerilla.
2. Voitele kaksi uuninkestävää annosvuokaa rasvalla. Ripottele vuokien pohjalle fariinisokeria niin, että pohja peittyy.
3. Laita vuoat reunalliseen uuniastiaan ja kaada astiaan vettä noin puoliväliin vuokien korkeudesta. Kaada seos vuokiin ja kypsennä 175 asteen lämpötilassa noin 45 minuuttia tai kunnes seokset ovat hyytyneet.
4. Jäähdytä vanukkaat aivan kylmiksi, irrota veitsen avulla vuoista ja kumoa lautasille. Koristele esim. mantelirouheella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti