maanantai 21. maaliskuuta 2011

Pestouunileipä

Uunissa tehtävä pestoleipä on helppo ja nopea väli/iltapala. Pesto kannattaa tehdä itse, sillä sen pyöräyttämiseen menee vain pari minuuttia ja maku on aivan eri kuin kaupan valmisteissa.
Valmis annos

Ainekset (1 annos):

  • 2 täysjyväleipää
  • 2 viipaletta cheddaria
  • oliiviöljyä
  • voita

Pesto

  • tuoretta basilikaa
  • pinjansiemeniä
  • valkosipulia
  • parmesaaniraastetta
  • sitruunamehua
  • pippuria
  • suolaa
  • sokeria
  • oliiviöljyä

Levitä leivälle reilusti pestoa

Valmistusohje:

  1. Esilämmitä uuni 225-asteiseksi.
  2. Valmista ensin pesto. Hienonna basilika ja valkosipuli. Laita kaikki ainekset oliiviöljyä lukuun ottamatta mortteliin ja murskaa tahnaksi. Lisää lopuksi oliiviöljy varovasti ohuena nauhana sekaan.
  3. Voitele leivät toiselta puolelta kauttaaltaan ja reilusti voilla ja oliiviöljyllä. Aseta toinen leipä uunipellille voideltu pinta alaspäin. Lisää päälle juustoviipale ja reilu kerros pestoa. Lisää peston päälle vielä toinen juustoviipale ja leipäpalanen voideltu pinta ylöspäin. Paista uunissa noin 3 minuuttia per puoli eli kunnes pinta on saanut vähän väriä.
  4. Tarjoile esimerkiksi kirsikkatomaattien ja rucolan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...