![]() |
Alkuruoka |
![]() |
Pääruoka |
![]() |
Pirtelö |
Ruokajuomana oli lehden suosituksen mukaan italialaista valkoviiniä eli Zenato Pinot Grigiota. Noin 11 euroa Alkossa kustantava viini oli itselle uusi tuttavuus, mutta saman talon punaviineistä tutuksi on käynyt jo mainio ruokaviini Zenato Valpolicella Superiore. Viini oli melko hapokasta ja hedelmäistä, ja olisi varmasti sopinut hyvin ohjeiden mukaan tehtyyn pääruokaan. Nyt chili jyräsi myös viinin yli, mutta ei tämä nyt aivan katastrofaalinen yhdistelmä ollut.
Annosten ainekset on skaalattu suurin piirtein kahdelle henkilölle.
Vuohenjuustolla kuorrutetut fenkolit ja prosciuttomurske
Ainekset:
- 1 fenkoli
- 1 l vettä
- 1 sitruuna
- 4 oksaa timjamia
- 0,25 tl suolaa
- 2 vuohenjuustokiekkoa (à 70-80 g)
- 25 g prosciuttoa
- Esilämmitä uuni 250-asteiseksi.
- Huuhtele ja halkaise fenkolit ja sitruunat pituussuunnassa puoliksi. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää sitruuna, timjamin oksat, suola ja fenkolit keitinveteen ja keitä noin 10 minuuttia. Tarkista kypsyys haarukalla, sen tulee upota fenkoliin kevyesti ja fenkolin tulee pysyä nostettaessa haarukan piikeissä kiinni. Nosta fenkolit, sitruuna ja timjaminvarret vedestä. Pastan voi kypsentää samassa keitinvedessä.
- Levitä fenkolit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Levitä vuohenjuustokiekot fenkoleiden päälle.
- Levitä prosciuttoviipaleet toiselle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista kinkkua uunissa 8-10 minuuttia, kunnes kinkkuviipaleet tuntuvat rapeilta.
- Laske uunin lämpö 225 asteeseen. Gratinoi fenkoleita uunin keskitasossa noin 10 minuuttia, kunnes vuohenjuustoviipaleet ovat ruskistuneet ja sulaneet keskeltä aavistuksen.
- Murustele prosciuttoviipaleet fenkoleille. Tarjoa fenkolit lämpimänä tuoreen leivän kanssa.
Ainekset:
- 4 porkkanaa
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 rkl voita
- 1 dl cashewpähkinöitä
- 0,5 tl sinapinsiemeniä
- 0,5 tl kuivattua chilirouhetta
- 0,5 dl kuivaa valkoviiniä
- 0,5 dl vettä
- 0,5 rkl kasvisfondia
- 1 dl parmesaaniraastetta
- puolikas ruukku rucolaa
- 250 g tuorepasta
- Vuole porkkanat ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi valkosipulinkynnet.
- Kuumenna voi paistokasarissa. Lisää valkosipulinkynnet, cashewpähkinät, sinapinsiemenet ja chilirouhe. Paista keskilämmöllä pari minuuttia. Lisää porkkansuikaleet, valkoviini, vesi ja kasvisfondi. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, kunnes porkkanasuikaleet tuntuvat aavistuksen pehmeiltä. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja kaada se takaisin kattilaan. Sekoita porkkanapaistos heti joukkoon. Sekoita parmesaanijuustoraaste ja huuhdottu rucola pastaan.
Ainekset:
- 2,5 dl vaniljajäätelöä
- 4 dl maitoa
- 4 rkl kaakaojauhetta
- Lisää aineet tehosekoittimeen ja aja pirtelö tasaiseksi. Koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti