Illan aterian inspiraationa oli perinteinen "tehdään mitä kotoa löytyy" -periaate. Tämän perusteella pääruoka kehiteltiin merenelävien ja jälkiruoka mustikoiden ympärille. Lopputuloksena oli täten pasta frutti di marea ja mustikkamoussea makeiden lastujen kera. Jälkimmäiseen resepti löytyi MTV3:n sivuilta ja ensimmäiseen omasta päästä. Molemmat maistuivat erinomaisilta. Ruokajuomana oli vanhaa tuttua Alsacesta eli Wolfberger Rieslingiä. Kuiva, hapokas ja sitruksinen juoma täydensi hyvin samoja makuja sisältänyttä pastaa.
Ainekset (4 annosta):
- 250 g mereneläviä pakasteesta
- 125 g pakastekatkarapuja
- chilimaustetta
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 salottisipulia
- 2,5 dl kermaa
- 1 dl valkoviiniä
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl oliiviöljyä
- 350 g tagliatellea
- suolaa
- pippuria
- sokeria
Valmistusohje:
- Kuullota sipuli ja valkosipuli paistinpannulla, mausta chilillä.
- Lisää pannulle valkoviini ja sitruunamehu ja kiehauta.
- Lisää pannulle merenelävät ja lämmittele hetki. Lisää myös kerma ja kiehauta.
- Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla.
- Keitä pasta, valuta ja lisää joukkoon.
- Koristele silputulla lehtipersiljalla ja rucolalla.
Mustikkamousse:
Ainekset (2 annosta):
- 200 g mustikoita
- 1/3 dl + 1/3 rkl sokeria
- 1 rkl vettä
- 1 tl liivatejauhoa
- 1 munanvalkuainen
- 1 dl kuohukermaa
Valmistusohje:
- Paseeraa mustikat pyreeksi.
- Keitä sokeriliemi vedestä ja sokerista. Anna jäähtyä.
- Vatkaa valkuainen ja loput sokerista kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeriliemi sekaan.
- Lisää liivate mukaan valkuaisvaahtoon.
- Vatkaa kerma yhdessä mustikkapyreen kanssa ja yhdistä valkuaisvaahdon kanssa.
- Jaa vaahto jälkiruokakulhoihin ja laita jääkaappiin tarjoiluun asti.
- Koristele mantelorouheella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti