perjantai 18. maaliskuuta 2011

Minttuhernekeittoa parmankinkun kera

Vapaapäivän kunniaksi aloitettiin terassikausi parvekeella nautitun lounaan merkeissä. Resepti kepeään lounaskeittoon saatiin Gordon Ramsayn La Rapide Cuisine -käännöskirjasta. Keiton makea raikkaus ja keveys saa mukavasti potkua suolaisesta parmankinkusta sekä ranskankermasta.
Ulkolounas

Ainekset (4 annosta):

  • 2 rkl rypsiöljyä paistamiseen
  • oliiviöljyä maustamiseen
  • 3-4 palaa parmankinkkua
  • 1 kourallinen tuoreen mintun lehtiä
  • 400 g vihreitä herneitä
  • 150 g ranskankermaa
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje:

  1. Lämmitä öljy paistinpannussa. Paista parmankinkku ruskeaksi ja rapeaksi. Mausta pippurilla ja nosta kuivamaan talouspaperin päälle. Paloittele myöhemmin pieneksi silpuksi.
  2. Kiehauta minttu suolatussa vedessä. Vähennä lämpöä ja lisää herneet ja anna pehmentyä muutaman minuutin ajan. Valuta vedet pois erilliseen astiaan myöhempää käyttöä varten.
  3. Laita herneet ja minttu tehosekoittimeen. Lisää kiehautettua vettä sen verran, että herneet peittyvät. Sekoita tasaiseksi massaksi. Ruiskuttele joukkoon reilusti oliiviöljyä ja lisää ranskankerma (jätä 1 rkl per annos vielä talteen). Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita vielä muutaman sekunnin ajan, jotta ainekset sekoittuvat hyvin.
  4. Annostele keitto lautaselle ja lisää ruokalusikallinen ranskankermaa keskelle annosta. Ripottele parmankinkkua ranskankerman päälle ja tarjoile tuoreen leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...