![]() |
Ulkolounas |
Ainekset (4 annosta):
- 2 rkl rypsiöljyä paistamiseen
- oliiviöljyä maustamiseen
- 3-4 palaa parmankinkkua
- 1 kourallinen tuoreen mintun lehtiä
- 400 g vihreitä herneitä
- 150 g ranskankermaa
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje:
- Lämmitä öljy paistinpannussa. Paista parmankinkku ruskeaksi ja rapeaksi. Mausta pippurilla ja nosta kuivamaan talouspaperin päälle. Paloittele myöhemmin pieneksi silpuksi.
- Kiehauta minttu suolatussa vedessä. Vähennä lämpöä ja lisää herneet ja anna pehmentyä muutaman minuutin ajan. Valuta vedet pois erilliseen astiaan myöhempää käyttöä varten.
- Laita herneet ja minttu tehosekoittimeen. Lisää kiehautettua vettä sen verran, että herneet peittyvät. Sekoita tasaiseksi massaksi. Ruiskuttele joukkoon reilusti oliiviöljyä ja lisää ranskankerma (jätä 1 rkl per annos vielä talteen). Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita vielä muutaman sekunnin ajan, jotta ainekset sekoittuvat hyvin.
- Annostele keitto lautaselle ja lisää ruokalusikallinen ranskankermaa keskelle annosta. Ripottele parmankinkkua ranskankerman päälle ja tarjoile tuoreen leivän kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti