sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Perinteinen ja nopea jauhelihakeitto

Sunnuntai-illan ruokana oli perinteistä suomalaista jauhelihakeittoa. Kaiken kaikkiaan tämä on mainio ruoka: helppo ja nopea valmistaa, täyttävä ja maukas. Samalla tuli testattua myös ensimmäistä kertaa uutta kattilaa. Ruoassa tärkeintä lienee liemen maustaminen, joka onnistui nyt oikein hyvin. Kyytipoikana oli perinteisesti ruisleipää eli tällä kertaa Koivulan leipomon luomuleipurin jälkiuuniruisleipää. Itselle uusi tuttavuus päätyy ostoskoriin toistekin.

Ainekset:
  • 420 g luomunaudan jauhelihaa
  • suolaa
  • pippuria
  • 1,5 litraa vettä
  • 8 isoa perunaa
  • 5 luomuporkkanaa
  • 220 g lanttua
  • 1 purjo
  • 2 Knorrin Fond "du Chefia"
  • 3 laakerinlehteä
  • 8 valkopippuria
  • 12 mustapippuria
  • tuoretta persiljaa
Valmistusohje:
  1. Paloittele juurekset ja kiehauta vesi. Lisää veteen fondi, laakerinlehdet, kokonaiset pippurit ja juurekset.
  2. Paista jauheliha rypsiöljyssä paistinpannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Lisää jauheliha keittoon, kun juurekset ovat pehmenneet ja kypsyneet. Mausta vielä tarvittaessa.
  4. Koristele tuoreella persiljalla ja tarjoa ruisleivän kera.

1 kommentti:

  1. Mun guugle heitti tänne kun yritin selvittää kuka valmistaa tuota hemmetin hyvää ruisleipää. Olen jo pitkään kironnut kun sitä ei tunnu saavan oikein mistään. Ehkä jengi repii ne heti hyllystä omaan koriin ja minä joudun sitten syömään alan standardia...

    Oikeasti, parasta tehdasleipää mitä olen saanut. Ikinä. Ehkä ne lisää taikinaan ripauksen rakkautta, en tiedä. Taikuutta. Ei voi olla niin hyvää.

    Anyways,

    olin jo unohtanut, että sulla oli tällainen ruokablogi. Unohduin silloin tirkistelemään mitä muuta olet kokkaillut, enkä sitten enää jälkeenpäin muistanut kommentoida ja kiittää.

    Piti silloin ehdottaa (oma lehmä vahvasti ojassa, tietysti), että kokeilisit valmistaa saltimboccaa. Herkuttelin tuollaisella londoniumissa (jopas löytyikin edes yksi syy visiteerata tuossa kolean normiankeassa kapiteelissa) - ja avot! Kerrankin nimi vastasi kokemusta.

    Siis jos sulla on joskus aikaa (eikä ylitsepääsemättömiä moraalis-eettisiä esteitä vetää jotain juottovasikkaa - vaikka vissiin jengi käyttää lihana melkeinpä mitä tahansa) ja ennen kaikkea mielenkiintoa tuollaiseen kokkaamiseen, ja jos se sitten vielä onnistuisikin eli maistuupi, niin sen reseptin mäkin haluun.

    Tehkääpä hyvin ja olkaapa turvaisasti missä ikinä mahdattekaan kulkea.


    t: miika

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...