sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Tomaatti-oliivi-juusto-vuokaleipä

Lauantai-illan illallisen lisäkkeenä vanha tuttu vuokaleipä, joka on toistaiseksi onnistunut joka kerta mainiosti. Kannattaa panostaa hyvään juustoon, oliiveihin ja aurinkokuivattuihin tomaatteihin.

Ainekset:
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl maustamatonta turkkilaista luomujogurttia
  • 1 tl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 tl Provencen yrttejä
  • 1 tl mustapippuria
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 100 g emmental-juustoa
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 dl kalamata-oliiveja
  • 1 rkl öljyä aurinkokuivatuista tomaateista
  • voita
  • kourallinen pinjansiemeniä
Valmistusohje:
  1. Voitele leipävuoka voilla. Esilämmitä uuni 180-asteiseksi.
  2. Kuutioi juusto pieniksi paloiksi, leikkaa oliivit kahteen osaan ja pilko aurinkokuivatut tomaatit muutamaan osaan.
  3. Riko kananmunien rakenne vatkaamalla kevyesti. Lisää jogurtti ja mausteet. Sekoita.
  4. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauho erillisessä kulhossa ja lisää sekoitus taikinaan.
  5. Lisää juusto, tomaatit, oliivit ja öljy taikinaan ja sekoita.
  6. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele päälle pinjansiemenet.
  7. Paista uunissa noin 45-60 minuuttia eli kunnes leipä on kypsää. Voit testata kypsyyden vaikka perinteisesti hammastikulla.
  8. Anna leivän vetäytyä hetken paistamisen jälkeen ennen kumoamista. Nauti lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...