sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Hirvenlihaburrito

Sunnuntai-illan "terveellistä roskaruokaa". Nyt jauhelihana käytettiin hirvenlihaa, mutta tähän toki käy mikä tahansa muukin laadukas jauheliha. En laittanut täytteeseen nyt lainkaan mausteita ellei sellaiseksi lasketa lihafondia ja pilkottua jalapenoa. Makua riitti silti enemmän kuin tarpeeksi. Ruokajuomana oli erinomaista Laitilan Kievarin Humalaista, josta lisää myöhemmin. Humalaista makua riitti tässäkin ja koska prosentteja oluessa on vain 4,5 niin kyseessä lienee eräs parhaista suomalaisista markettioluista.

Ainekset (4 annosta):

  • 8 tortillaa
  • 8 siivua cheddaria
  • 350 g hirvenjauhelihaa
  • 1 dl paseerattua tomaattia
  • 1 tölkki luomukidney-papuja liemessä
  • 1 sipuli
  • 8 vihreää jalapenoa
  • 1 tl sokeria
  • 2 rkl öljyä
  • lihafondia
Lisäksi:
  • maissilastuja
  • salsakastiketta

Valmistusohje:

  1. Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä. Mausta sokerilla.
  2. Lisää jauheliha ja ruskista.
  3. Lisää pavut ja puolet nesteestä sekä paseerattu tomaatti. Mausta fondilla ja silputulla jalapenolla.
  4. Keitä täytettä kasaan 10 minuuttia. Mausta tarvittaessa.
  5. Pehmitä tortillat mikroaaltouunissa. Lisää täyte ja cheddarviipale tortillan päälle ja pyöräytä kiinni. Paista 200-asteisessa uunissa vartin verran.
  6. Tarjoile jalapenojen, maissilastujen ja salsakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...