Pohja:
- 150 g voita
- 3 luomukananmunaa
- 2 dl sokeria
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 12 toffeetäytekaramellia
- 100 g maitosuklaata
- 100 g tummaa suklaata
- 2 dl suolapähkinöitä
- Esilämmitä uuni 200-asteiseksi.
- Voitele uunivuoka (noin 22 cm) ja sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi.
- Yhdistä vehnäjauhot ja kaakaojauhe. Lisää seos siivilän läpi munavaahtoon. Lisää myös voi sekaan.
- Kaada taikina vuokaan. Paloittele karamellit ja painele ne taikinaan. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia, tarkista kypsyysaste esim. hammastikulla ja anna jäähtyä. Irrota kakku vuoasta.
- Kaada pähkinät kakkupohjan päälle. Sulata kuorrutteen suklaat erikseen vesihauteessa minigrip-pussissa. Sulamisen jälkeen leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja valuta suklaat kakun päälle vuorotellen kuvioiden. Siirrä kakku kylmään jäähtymää
- Tarjoile vaniljajäätelön kera.
![]() |
Ensin vatkataan kevyesti kananmunat ja sokeri. |
![]() |
Sitten sekoitetaan vehnäjauhot ja leivinjauhe. |
![]() |
Ja yhdistetään edelliset. |
![]() |
Taikina uunivuoassa. |
![]() |
Pohjaan lisätään vielä karamellit ennen kypsytystä. |
![]() |
Uunituore pohja viilenemässä kevätauringossa juuri tähän tarkoitukseen tehdyllä telineellä. |
![]() |
Pohjan jäähdyttyä päälle lisätään suklaapähkinät. |
![]() |
Ja suklaat. Tämän jälkeen kakku viilennetään jääkaapissa ja tarjoillaan vaniljajäätelön kera. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti