sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Suklaa-suolapähkinäkakku

Ainekset:
Pohja:
  • 150 g voita
  • 3 luomukananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 12 toffeetäytekaramellia
Kuorrutus:
  • 100 g maitosuklaata
  • 100 g tummaa suklaata
  • 2 dl suolapähkinöitä
Valmistusohje:
  1. Esilämmitä uuni 200-asteiseksi.
  2. Voitele uunivuoka (noin 22 cm) ja sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi.
  3. Yhdistä vehnäjauhot ja kaakaojauhe. Lisää seos siivilän läpi munavaahtoon. Lisää myös voi sekaan.
  4. Kaada taikina vuokaan. Paloittele karamellit ja painele ne taikinaan. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia, tarkista kypsyysaste esim. hammastikulla ja anna jäähtyä. Irrota kakku vuoasta.
  5. Kaada pähkinät kakkupohjan päälle. Sulata kuorrutteen suklaat erikseen vesihauteessa minigrip-pussissa. Sulamisen jälkeen leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja valuta suklaat kakun päälle vuorotellen kuvioiden. Siirrä kakku kylmään jäähtymää
  6. Tarjoile vaniljajäätelön kera.

Ensin vatkataan kevyesti kananmunat ja sokeri.

Sitten sekoitetaan vehnäjauhot ja leivinjauhe.

Ja yhdistetään edelliset.

Taikina uunivuoassa.

Pohjaan lisätään vielä karamellit ennen kypsytystä.

Uunituore pohja viilenemässä kevätauringossa juuri tähän tarkoitukseen tehdyllä telineellä.

Pohjan jäähdyttyä päälle lisätään suklaapähkinät.

Ja suklaat. Tämän jälkeen kakku viilennetään jääkaapissa ja tarjoillaan vaniljajäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...