keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Välimerellinen fetasalaatti

Tämä salaatti on muunnelma kreikkalaisesta salaatista, joka perinteisesti koostuu tomaatista, kurkusta, sipulista, oliiveista ja fetajuustosta sekä todennäköisesti myös muista ainesosista kuten paprikasta, basilikasta ja niin edelleen. Ideana oli siis yksinkertaisesti tehdä mahdollisimman kreikkalaistyylinen salaatti kaapista löytyneistä ruoista arki-illan ateriaksi. Ja kyllähän tämä maistui vaikkei autenttinen ollutkaan.

Ainekset:
  • jäävuorisalaattia
  • 1 kurkku
  • 4 tomaattia
  • 1 punainen/vihreä/keltainen paprika
  • 1 punasipuli
  • kourallinen kalamata-oliiveja
  • tuoretta basilikaa
  • 200 g fetajuustoa
  • oliiviöljyä
  • punaviinietikkaa
  • kuivattua timjamia ja basilikaa
Valmistusohje:

  1. Viipaloi jäävuorisalaatti. Kuori ja pilko kurkku isohkoiksi paloiksi. Viipaloi paprika. Pilko tomaatit ja sipuli.
  2. Sekoita kasvikset keskenään salaattikulhossa ja lisää sekaan oliivit, fetajuusto ja tuoreen basilikan lehdet.
  3. Lisää sekaan reilusti oliiviöljyä ja punaviinietikkaa. Mausta kuivatuilla yrteillä.
  4. Tarjoa patongin kera.

2 kommenttia:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...