lauantai 3. joulukuuta 2011

Herkkusieni-parmankinkkupasta

Lauantailounaana oli pitkästä aikaa vanhaa suosikkia eli yksinkertaista herkkusieni-parmankinkkupastaa. Ruoka sopii hyvin myös kiireiselle kokkaajalle, koska valmis annos on lautasella reilun vartin päästä kokkailun aloittamisesta.

Ainekset:
  • 100 g parmankinkkua
  • 200 g ruskeita herkkusieniä
  • 2,5 dl kermaa
  • 30 g voita
  • 100 g parmesaania
  • muskottipähkinää
  • suolaa
  • pippuria
  • persiljaa
Lisäksi:
  • 250 g tagliatellea
Valmistusohje:
  1. Pilko parmankinkku pienemmiksi paloiksi ja paista rapeaksi pannulla ilman rasvaa. Nosta lautaselle esim. talouspaperin päälle kuivumaan. Älä puhdista pannua välillä.
  2. Raasta parnesaani.
  3. Huuhtele ja viipaloi herkkusienet. Paista sienet samalla pannulla voissa kauniin ruskeaksi.
  4. Lisää pannulle noin puolet raastetusta parmesaanista, kerma ja mausteet. Jätä hautumaan pienellä lämmöllä.
  5. Keitä pasta ohjeen mukaan.
  6. Lisää kinkku juuri ennen pastan valmistumista paistinpannulle ja sekoita varovasti.
  7. Sekoita pasta ja kastike. Kokoa annokset lautaselle ja viimeistele lopulla parmesaanilla ja hienonnetulla persiljalla. Tarjoa tuoreen patongin ja italialaisen punaviinin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...