keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Olutarvio: Samuel Smith's Oatmeal Stout

Olut näyttää juuri siltä miltä stoutin kuuluukin näyttää eli miltei pikimustalta ja kevyesti kuohkeaa likaisen beigeä vaahtoa tuottavalta. Vaahto kestää pitkään tuopin pinnalla jättäen jälkeensä nättiä pitsiä. Tuoksu on paahteinen, mokkakahvinen, suklainen, lakritsinen ja toffeinen. Siinä on myös aavistus hieman leipää ja kaurapuuroa kuten nimestäkin voi päätellä.

Maku on puolestaan todella maltainen. Siinä yhdistyvät mielenkiintoisesti suolainen lakritsi sekä toffeemainen makeus kuivaksi ja samettiseksi kokonaisuudeksi. Lisäksi maussa on jo tuoksusta tuttua paahtoa ja mokkaa. Täyteläinen suutuntuma on kuohkea, pehmeä, vähähapokas ja hieman siirappinen. Loppua kohti maku muuttuu hieman enemmän katkeroiseksi, joten lopulta suuhun jää mukava makean hapan jälkimaku.

Samuel Smith's Oatmeal Stout on todella jykevä olut 5-prosenttiseksi eli todella suositeltava ostos. Se kannattaa nauttia hieman lämpimämpänä eli noin 12-14 -asteisena, sillä suoraan jääkaapista napattuna erityisesti maku jää todella sulkeutuneeksi.

Samuel Smith's Oatmeal Stout:
Panimo: Samuel Smith, Englanti
Tyyli: Stout, 5,0 %
Hinta: 3,76 euroa / 0,355 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 8/10 + Ulkonäkö 4/5 + Maku 8/10 + Suutuntuma 4/5 + Yleisvaikutelma 14/20 = Yhteensä 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...