sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Italialainen menu

Merkkipäivän kunniaksi meillä kotona vietettiin italiaishenkistä ruoan ja viinin ympärille nivoutunutta iltaa. Italaiset tykkävät tunnetusti nauttia ruoasta pitkän kaavan kautta, joten meilläkin oli sama pyrkimys. Aperitiivina oli kuitenkin teemasta poiketen samppanjaa eli Pannier Sélection Brut, joka oli samalla myös alkuruokasalaatin eli panzanellan kyytipoikana. Tätä ihan kelpo samppanjaa saa Alkosta kätevästi puolta normaalia pienemmässä pullossa.

Ensimmäisenä pääruokana oli munakoisopaistosta ja toisena karitsan paahtopaistia vihreän salaatin kera. Muuten ruokajuomana oli jykevää Amaronea Venetosta eli Masi Costasera Amarone Classicoa (ks. Alkon kuvaus), joka toimi yllättävän hyvin munakoisopaistoksen kanssa sekä erityisesti juustojen kanssa. Karitsan kanssa olisi toki voinut olla jotakin kevyempääkin viiniä, mutta yhdellä viinillä mentiin tällä kertaa.

Pääruokien jälkeen nautittiin ranskalaisista ja italialaisista juustoista ennen kuin päästiin jälkiruoan eli tiramisun ja espresson kimppuun.

Alhaalla löytyvät linkit menun ruokiin.

Antipasti: Panzanella eli toscanalainen leipäsalaatti

Primi piatti: Melanzane alla Parmigiana eli munakoisopaistos

Secondi: Karitsan paahtopaisti ja vihreä salaatti

Juustolautanen

Dolci: Tiramisu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...