torstai 29. joulukuuta 2011

Olutarvio: Sinebrychoff Nikolai Tumma Lager

Alkujohdantona toimikoon tölkissä komeileva teksti: "Nikolai-olut on kunnianosoitus panimomme perustajalle, Nikolai Sinebrychoffille. Käytämme Nikolain valmistuksessa viidenneksen enemmän mallasta kuin tavallisessa lagerissa. Siksi Nikolai on erityisen maukas ja täyteläinen, suomalaiseen makuun sopiva olut."

Rohkenisin olla hieman eri mieltä, sillä mielestäni Nikolain Tumma Lager on kehno olut ja todennäköisesti heikoin maistelemistani panimon oluista eli kaukana kunnianosoituksesta. Kannattaa ennemmin tutustua Nikolai-sarjasta vaikka vuoden 2012 Vuosiolueen, joka on todella juotava ja miellyttävä olut tai panimon muista oluista klassikkostatuksen Porteriin.

Nikolain Tumma Lager on väriltään tummanruskea ja kirkas eikä muodosta juurikaan vaahtoa. Olutta on värjätty sokerikulöörillä. Käytännössä olut muistuttaa ulkoisesti Lipton-teetä. Tuoksu on todella hentoinen, ja siitä tulee lähinnä mieleen viljainen ja karamallinen mallas.

Maku on toffee- ja karamellimaisen makea ja niukasti humaloitu. Samaa voi sanoa suutuntumasta, joka on makean kuohkea eikä juurikaan hiilihapokas. Makea jälkimaku voisi poistua suusta nopeamminkin.

Lanttukukon ja riisipiirakan kanssa maku parani hieman, joten jos tätä on pakko juoda, niin suosittelen nauttimaan ruoan kanssa.

Sinebrychoff Nikolai Tumma Lager:
Panimo: Sinebrychoff (Carlsberg), Suomi
Tyyli: American Dark Lager, 4,5 %
Hinta: noin 2,30-2,70 euroa / 0,50 litraa / maitokaupat

Pisteet:
Tuoksu 3/10 + Ulkonäkö 2/5 + Maku 2/10 + Suutuntuma 2/5 + Yleisvaikutelma 6/20 = Yhteensä 15/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...