Viikunahillo:
Ainekset:
- 500 g tuoreita viikunoita
- 1/2 dl punaviiniä (käytin Tempranilloa)
- 250 g hillosokeria
- Lohko hedelmät. Kuumenna hedelmälohkot ja neste kattilassa.
- Lisää hillosokeri ja keitä kymmenisen minuuttia. Soseuta seos ja anna jäähtyä noin 15 minuuttia.
- Jaa tölkkeihin ja säilytä jääkaapissa.
Taatelitahna:
Ainekset:
- 200 g kuivattuja taateleita
- 200 g kuivattuja viikunoita
- 2 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 2 rkl brandya
- Leikkaa viikunoista kuiva kantanipukka ja poista taateleista kivet.
- Silppua hedelmät. Mittaa ainekset kattilaan ja keitä pehmeiksi. Soseuta seos ja lusikoi pieniin tölkkeihin. Säilytä jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti