perjantai 16. joulukuuta 2011

Olutarvio: Malmgård Jouluolut

Tuopissa Malmgårdin panimon jouluolut, jossa on ilmeiseti uusittu tälle vuodelle sekä etiketti että sisältö. Itselle maistelukerta on joka tapauksessa ensimmäinen.

Spelttivehnästä johtuen erikoisviljaolueksi luokiteltu olut on tulppaanituopissa tumma ja punertavanruskea. Niukahko mutta napakka beige vaahtokerros jää kummittelemaan tuoppiin yllättävän pitkäksi aikaa ja kokonaisuus on ulkoisesti varsin tyylikäs. Tuoksu on aika maltainen, hieman mausteinen ja hitusen makea. Tuoksu ei ole kovin intensiivinen, mutta karamellimainen maltaus on kuitenkin päivän sana.

Maku on kevyen paahteinen ja kahvimainen hedelmäisyyden kera, kuin kevytversio kunnon porttereista. Tuoksu antoi odottaa ehkä hieman makeampaakin makupalettia, mutta tuoksusta tuttu karamellinen makeus on kuitenkin hyvin maltillista. Oluen perusrunko on kevyt ja jopa aavistuksen vetinen, joten positiivisena yllätyksenä maku muuttuu lopussa jopa hieman kurkkua kuivattavaksi eli kirpeäksi ja katkeraksi. Maku on myös hieman yllättäen reilusti hapan. Suutuntuma on ohut, keskihapokas, kuiva ja varsin miellyttävä. Tosin tässäkin vaivaa sama perusrungon kapeus.

Malmgård Jouluolut on ihan juotava ja miellyttävä maitokauppatasoinen jouluolut, jossa joulumausteet eivät jyllää. Tätä voisi suositella olutharrastusta aloittaville ja hieman perusolutta erikoisempaa jouluolutta kaipaaville.

Katso myös muut blogissa arvioidut vuoden 2011 jouluoluet.

Malmgård Jouluolut:
Panimo: Malmgårdin panimo, Suomi
Tyyli: Erikoisvilja, 4,5 %
Hinta: noin 4,29-4,69 euroa / 0,50 litraa / maitokaupat

Pisteet:
Tuoksu 5/10 + Ulkonäkö 4/5 + Maku 6/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 12/20 = Yhteensä 30/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...