maanantai 5. joulukuuta 2011

Spaghetti Carbonara

Pasta Carbonara on sen verran tuhtia evästä, että sitä ei tee mieli tehdä aivan joka viikko. Itsellä edellisestä kerrasta taitaa olla aika lailla vuosi, joten oli korkea aika palata tämän italialaisen klassikkoaterian pariin.

Ainekset:
  • 200 g savupekonia
  • oliiviöjyä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 kananmunan keltuaista
  • 150 g parmesaania
  • sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria
Lisäksi:
  • 500 g spagettia
Valmistusohje:
  1. Raasta parmesaani.
  2. Keitä spagetti ohjeen mukaan ja ala valmistamaan kastiketta.
  3. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne kevyesti paistinpannulla.
  4. Saksi pekoni paistinpannulle, paista ja mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla.
  5. Riko kananmunat ja yhdistä keltuaiset esimerkiksi pieneen lasiin.
  6. Valuta keitinvesi pois kattilasta ja lisää spagetti paistinpannulle. Lorauta sekaan reilusti oliiviöljyä.
  7. Lisää pannulle parmesaaniraaste ja kaada keltuaiset tasaisena nauhana siten, että keltuaiset eivät kokkeloidu vaan jäävät nestemäiseksi.
  8. Tarjoa välittömästi tuoreen patongin ja italiaisen punaviinin kera.

2 kommenttia:

  1. Minustakin carbonara on ihanaa, mutta sen tuhtius on lähes puistattavaa. Italialainen tuttuni neuvoi hieman kerettiläisen neuvon: kesäkurpitsa raikastaa ruokaa ihanasti! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia vinkistä! Kesäkurpitsaversiota voisi kokeilla seuraavan kerran carbonaraa tehdessä, toivottavasti jo vähän aiemmin kuin vuoden kuluttua =)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...