Ainekset:
- 200 g savupekonia
- oliiviöjyä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 4 kananmunan keltuaista
- 150 g parmesaania
- sokeria
- suolaa
- mustapippuria
Lisäksi:
- 500 g spagettia
Valmistusohje:
- Raasta parmesaani.
- Keitä spagetti ohjeen mukaan ja ala valmistamaan kastiketta.
- Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne kevyesti paistinpannulla.
- Saksi pekoni paistinpannulle, paista ja mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla.
- Riko kananmunat ja yhdistä keltuaiset esimerkiksi pieneen lasiin.
- Valuta keitinvesi pois kattilasta ja lisää spagetti paistinpannulle. Lorauta sekaan reilusti oliiviöljyä.
- Lisää pannulle parmesaaniraaste ja kaada keltuaiset tasaisena nauhana siten, että keltuaiset eivät kokkeloidu vaan jäävät nestemäiseksi.
- Tarjoa välittömästi tuoreen patongin ja italiaisen punaviinin kera.
Minustakin carbonara on ihanaa, mutta sen tuhtius on lähes puistattavaa. Italialainen tuttuni neuvoi hieman kerettiläisen neuvon: kesäkurpitsa raikastaa ruokaa ihanasti! :)
VastaaPoistaKiitoksia vinkistä! Kesäkurpitsaversiota voisi kokeilla seuraavan kerran carbonaraa tehdessä, toivottavasti jo vähän aiemmin kuin vuoden kuluttua =)
VastaaPoista