Ainekset:
Pohja:
- 150 g piparkakkuja
- 75 g voita
Täyte:
- 4 liivatelehteä
- 2 dl vispikermaa
- 200 g mascarponea
- 1 dl tomusokeria
- 1/2 tl kanelia
- 1/2 tl kardemummaa
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- 3rkl appelsiinimehua
- 4 liivatelehteä
- 1 dl vettä
- 3 dl glögitiivistettä
Valmistusohje:
- Murenna piparit esimerkiksi laittamalla piparit muovipussiin ja kaulitsemalla ne tasaiseksi murumassaksi. Sekoita piparimassa sulatetun voin kanssa. Laita irtovuoan pohjalle leivin- tai voipaperia ja tasoita massa vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita mascarponen joukkoon mausteet ja tomusokeri sekä raastettu appelsiininkuori. Nostele kermavaahto mascarponeseoksen joukkoon. Kuumenna appelsiinimehu ja liuota puristetut liivatteet mehuun. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Levitä täyte pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään kolme tuntia.
- Laita liivatelehdet likoamaan noin 10 minuutiksi. Kuumenna vesi ja liuota liivatteet joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana glögin joukkoon samalla sekoittaen. Anna jäähtyä hetki ja kaada mehuhyytelö varovasti kakun päälle. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti