tiistai 20. joulukuuta 2011

Glögikakku

Tämän jouluisen kakun resepti löytyi Dream-blogista. Noudatin ohjetta melko lailla orjallisesti, mutta käytin ns. normaalin tuorejuuston sijasta mielestäni hieman parempaa mascarponea. Kakku oli todella hyvä, ei liian makea ja maultaan jouluinen. Tätä tulee varmasti tehtyä toistekin joulun aikoihin.



Ainekset:
Pohja:
  • 150 g piparkakkuja
  • 75 g voita
Täyte:
  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g mascarponea
  • 1 dl tomusokeria
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 3rkl appelsiinimehua
Pinnalle:
  • 4 liivatelehteä
  • 1 dl vettä
  • 3 dl glögitiivistettä
Valmistusohje:
  1. Murenna piparit esimerkiksi laittamalla piparit muovipussiin ja kaulitsemalla ne tasaiseksi murumassaksi. Sekoita piparimassa sulatetun voin kanssa. Laita irtovuoan pohjalle leivin- tai voipaperia ja tasoita massa vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin.
  2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita mascarponen joukkoon mausteet ja tomusokeri sekä raastettu appelsiininkuori. Nostele kermavaahto mascarponeseoksen joukkoon.  Kuumenna appelsiinimehu ja liuota puristetut liivatteet mehuun. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Levitä täyte pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään kolme tuntia.
  3. Laita liivatelehdet likoamaan noin 10 minuutiksi. Kuumenna vesi ja liuota liivatteet joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana glögin joukkoon samalla sekoittaen. Anna jäähtyä hetki ja kaada mehuhyytelö varovasti kakun päälle. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...