tiistai 13. joulukuuta 2011

Paistettua nautaa ja vesikrassia nuudelin kera

Hieman kiinalaishenkinen annos perustuu marinoidun naudanlihan, soijakastikkeen ja öljyn kokonaisuuteen. Reseptiä on helppo varioida siten, että vesikrassin sijasta ruokaan voi laittaa vaikka kevätsipulia, pinaattia, chiliä tai sipulia. Aiemmin blogissa on tehty vastaavaa sapuskaa kevätsipulin ja chiin kera.

Ainekset (4 annosta):
  • 575 g naudan ulkofileetä
Marinaadi:
  • 3 tl maissitärkkelystä
  • 1 munanvalkuainen
  • 3 rkl rypsiöljyä
Soijakastike:
  • 1 rkl tummaa soijakastiketta
  • 1 rkl vaaleaa soijakastiketta
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 rkl sherryä
Lisäksi:
  • nuudelia
  • vesikrassia
  • seesaminsiemeniä
  • maapähkinäöljyä paistamiseen
  • seesamiöljyä viimeistelyyn
Valmistusohje:
  1. Suikaloi liha. Sekoita maissitärkkelys, munanvalkuainen ja rypsiöljy ja marinoi lihaa seoksessa noin 30 minuutin ajan.
  2. Sekoita suola, sherry ja soijakastike.
  3. Kuumenna maapähkinäöljy paistinpannulla tai wokkipannulla. Paista lihasuikaleet pannulla (kuivaa tarvittaessa ennen paistamista) kauniin ruskeaksi. Valmista samalla nuudeli ohjeen mukaan.
  4. Lisää lopuksi pannulle soijakastike, vesikrassi ja seesaminsiemeniä ja hauduta koko ajan sekoittaen noin minuutin ajan.
  5. Viimeistele annokset pirskottamalla päälle seesamiöljyä. Tarjoa nuudelin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...