perjantai 2. joulukuuta 2011

Olutarvio: Mikkeller From Via To

Mikkeller From Via To on imperial porter Tanskasta ja osa Alkon tämänvuotista jouluolutvalikoimaa. Katso myös muut blogissa arvioidut vuoden 2011 jouluoluet.

Olut vaahtoaa todella reippaasti, joten kaadettaessa kannattaa olla varovainen ettei käy kuten jollekin nimeltä mainitsemattomalle maistelijalle. Erittäin paksu ja kuohkean tiivis likaisenruskea vaahto täyttää puolet snifteristä, ja loppuosa koostuu tummasta ja punertavanruskeasta juomasta. Oluen ulkonäkö on todela komea!

Pitkäkestoisen vaahdon laskeudettua tuoksu paljastuu makeaksi suklaan, toffeen ja karamellin kera. Lisäksi mukana on aimo annos kahvia, paahtoa, hedelmäisyyttä ja hitusen mausteisuutta.

Maku on aluksi voimakkaasti paahteisen kuiva ja katkera, mutta hiljalleen siitä avautuu myös muita ulottuvuuksia. Tuoksusta tuttu makeus nousee paremmin esiin, samoin vastapainona suolainen lakritsisuus ja salmiakki. Palanut mallas dominoi kuitenkin makupalettia eikä maussa ole juurikaan kahvimaista paahtoa. Suutuntuma on taasen kuohkea, pehmeä ja täyteläinen. Toimiva jälkimaku viipyilee suussa pitkään.

Mikkellerin toinen Alkon jouluolut on varsin tyydyttävä kokonaisuus, joskin omaan makuun ehkä hieman turhan palaneen maltainen.

Mikkeller From Via To:
Panimo: Mikkeller, Tanska
Tyyli: Imperial porter, 8,0 %
Hinta: 10,19 euroa / 0,75 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 8/10 + Ulkonäkö 5/5 + Maku 7/10 + Suutuntuma 4/5 + Yleisvaikutelma 13/20 = Yhteensä 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...