perjantai 23. joulukuuta 2011

Olutarvio: Rochefort 10

Tuopissa on tällä kertaa legendaarisen trappist-panimon luostariolutta eli veljessarjan vanhin ja legendaarisin, Rochefort 10.

Kymppi näyttää samalta kuin nuorempi veljensä kasikin eli todella tummanruskealta. Kuohkea beige vaahto jättää jälkeensä kauniin pitsikerroksen, joka kestää pitkään. Täydellinen ulkomuoto, joka todella huokuu arvokkuutta! Tuoksu on raikas ja hedelmäinen. Siinä on karamellimaista makeutta ja kypsiä hedelmiä tutun hiivan kera. Myös luumu, yrtit, mallas, rusinat, lakritsi ja suklaa kuuluvat aromikavalkadiin.

Maku on niin ikään makea ja todella hedelmäinen. Reipas alkoholimäärä ei puske mausta läpi käytännössä lainkaan, vaan sen huomaa ainoastaan elimistöä lämmittävänä tunteena. Hedelmäisyys on monipuolista, jopa ylikypsää, mutta toisaalta siitä löytyy myös kuivattuja hedelmiä. Rusinat, luumut ja banaanit tanssivat siis sulassa sovussa. Kasiversiosta tuttu lakritsinen suolaisuus aniksen kera on myös vahvasti läsnä. Suutuntuma on niin ikään täyteläisen liukas, suolainen ja hedelmäinen, eli varsin suussa sulava. Maku kestää pitkään ja huipentuu pieneen humalapuraisuun.

Versio 10 on mielestäni selvästi versiota 8 parempi. Tässä on oikeastaan kaikki kohdillaan ja väittäisin tätä parhaaksi maistamakseni trappistiksi. Tosin olutpiirien legendaarisimmat Westvleterenit on vielä maistamatta.

Rochefort 10:
Panimo: Rochefort, Belgia
Tyyli: Quadrupel, 11,3 %
Hinta: noin 7,00-9,00 euroa / 0,33 litraa / ravintolat

Pisteet:
Tuoksu 9/10 + Ulkonäkö 5/5 + Maku 9/10 + Suutuntuma 4/5 + Yleisvaikutelma 16/20 = Yhteensä 43/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...