tiistai 20. joulukuuta 2011

Olutarvio: Chimay Blue

Tuopissa on tällä kertaa belgialaista luostariolutta eli Chimay Blue.

Tummanruskea ja sumea olut peittyy todella reippaaseen, kuohkeaan ja saippuakuplamaiseen vaahtoon tuoppiin kaadettaessa. Beige vaahto kestää melko pitkään tuopissa ja paljastaa sisältään varsin perinteisen trappistituoksun. Hieman makea ja hedelmäinen tuoksu on täynnä rusinaa, luumua, banaania ja viikunaa sekä perinteisestä belgihiivaa, siirappia ja mausteita. Mielenkiintoinen yhdistelmä antaa odottaa myös jotakin maulta.

Maun ensipuraisu on aika tiukka, mutta jo toisella suullisella aistit avautuvat ja haluavat lisää. Maku on reilun hedelmäinen ja tuoksua makeampi. Mallaksen maku ja mausteisuus pääsevät myös paremmin esiin. Kokonaisuus on todella tasapainoinen, sillä hedelmäisyys ja makeus nivoutuvat kutittelevan kuivaksi makuelämykseksi. Täyteläinen suutuntuma on todella kuohkea ja pehmeä eikä alkoholista ole tietoakaan. Maku kestää pitkään ja muuttuu lopussa vielä sopivan kuivattavaksi.

Myös tähän trappistiin pätee samat sanat kuin käytännössä kaikkiin muihinkin eli olutta ei kannata nauttia liian kylmänä. Itse tekijöiden suositus on 10-12 astetta, mutta aromit ja ennen kaikkea vaikuttava hedelmäisyys avautuvat ehkä vielä paremmin hitusen lämpimänpänä.

Chimay Blue:
Panimo: Chimay, Belgia
Tyyli: Belgityylinen vahva ale; trappist, 9,0 %
Hinta: 3,99 euroa / 0,33 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 8/10 + Ulkonäkö 4/5 + Maku 8/10 + Suutuntuma 4/5 + Yleisvaikutelma 16/20 = Yhteensä 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...