torstai 22. joulukuuta 2011

Rucolakuorrutettu uunilohi

Rucola ja lohi sopivat mielestäni oikein hyvin yhteen, joten kun sekaaan heitetään vielä kourallinen pinjansiemeniä ja parmesaania sekä vähän mausteita, niin tältä pohjalta syntyy superhelppo arjen perusruoka. Uunilohen kanssa voi tarjota esimerkiksi perunaa tai pelkästään kevyttä salaattia.


Ainekset:

  • 700 lohifileetä
  • 50 g rucolaa
  • 1 dl parmesaania
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1 solovalkosipuli
  • 1 sitruuna
  • 2/3 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
Valmistusohje:
  1. Esilämmitä uuni 200-asteiseksi.
  2. Pirskottele oliiviöljyä uunivuoan pohjalle ja laita lohifilee nahka alaspäin vuokaan.
  3. Pirskottele lohen päälle yhden sitruunan mehu.
  4. Valmista sitten kuorrute. Laita yleiskoneeseen tuore rucola, raastettu parmesaani, pinjansiemenet sekä valkosipuli ja pyöräytä tasaiseksi massaksi. Lisää sitten oliiviöljy sekaan nauhana kaataen ja samalla sekoittaen. Mausta massa suolalla ja pippurilla.
  5. Paista lohta uunissa noin puolisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...