keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Pinaattinen fetaleipä

Tein taas pitkästä aikaa maailman helpointa uunivuokaleipää, jonka täytteitä voi itse varioida mielikuvituksensa mukaan. Pohja säilyy aina samana, mutta nyt testasin vanhan suosikkiyhdistelmän eli aurinkokuivattujen tomaattien, kalamata-oliivien ja kovan juuston sijaan aurinkokuivattuja tomaatteja, fetajuustoa ja pinaattia. Blogista löytyy aiemmin vastaavalla tyylillä tehty välimerellisempi versio.


Ainekset:
Perustaikina:
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • mausteita oman maun mukaan (käytin nyt reilusti provencenyrttejä ja mustapippuria)
Lisäksi:
  • 150 g fetajuustoa
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 rkl öljyä aurinkokuivatuista tomaateista
  • 1/2 kourallista rucolaa
  • pinjansienemiä koristeluun
  • voita vuoan voiteluun
Valmistusohje:
  1. Voitele leipävuoka voilla. Esilämmitä uuni 180-asteiseksi.
  2. Valmista sitten taikina. Riko kananmunien rakenne vatkaamalla kevyesti. Lisää jogurtti ja mausteet. Sekoita.
  3. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauho erillisessä kulhossa ja lisää sekoitus taikinaan.
  4. Lisää sitten valitsemasi täytteet. Tässä tapauksessa kuutioi fetajuusto ja hienonna sekä rucola että aurinkokuivatut tomaatit. Lisää täytteet taikinaan ja sekoita. Kaada vielä loraus öljyä sekaan.
  5. Kaada taikinamassa vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele päälle pinjansiemenet.
  6. Paista uunissa noin 45-60 minuuttia eli kunnes leipä on kypsää. Voit testata kypsyyden vaikka hammastikulla.
  7. Anna leivän vetäytyä hetken paistamisen jälkeen ennen kumoamista. Nauti lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...