Ainekset:
Perustaikina:
- 4 kananmunaa
- 2 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
- 4 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- mausteita oman maun mukaan (käytin nyt reilusti provencenyrttejä ja mustapippuria)
Lisäksi:
- 150 g fetajuustoa
- 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1 rkl öljyä aurinkokuivatuista tomaateista
- 1/2 kourallista rucolaa
- pinjansienemiä koristeluun
- voita vuoan voiteluun
- Voitele leipävuoka voilla. Esilämmitä uuni 180-asteiseksi.
- Valmista sitten taikina. Riko kananmunien rakenne vatkaamalla kevyesti. Lisää jogurtti ja mausteet. Sekoita.
- Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauho erillisessä kulhossa ja lisää sekoitus taikinaan.
- Lisää sitten valitsemasi täytteet. Tässä tapauksessa kuutioi fetajuusto ja hienonna sekä rucola että aurinkokuivatut tomaatit. Lisää täytteet taikinaan ja sekoita. Kaada vielä loraus öljyä sekaan.
- Kaada taikinamassa vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele päälle pinjansiemenet.
- Paista uunissa noin 45-60 minuuttia eli kunnes leipä on kypsää. Voit testata kypsyyden vaikka hammastikulla.
- Anna leivän vetäytyä hetken paistamisen jälkeen ennen kumoamista. Nauti lämpimänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti