Lihapataa tehdessä kannattaa todella panostaa ruoanlaitossa käytettävään olueen, sillä se on koko kastikkeen ja ruoan perusta. Käytin nyt luostariolutta eli Chimayn Blueta, jota voi suositella ruoanlaiton lisäksi lämpimästi myös ruokajuomaksi. Kiitokset vinkistä Olutoppaan nimimerkille Joppo.
Ainekset:
- 500 g naudan ulkofileetä
- 2 isoa sipulia
- 50 g voita
- suolaa
- mustapippuria
- 1 pullo Chimay Blueta
- 1 bouquet garmi (timjamia ja laakerinlehtiä)
- 1 rkl ruokosokeria
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 rkl Dijon-sinappia
- vasikanfondia
- vettä
- pala kuivanutta patonkia
Lisäksi:
- ohraa, spelttiä, perunaa tms.
Valmistusohje:
- Esilämmitä uuni 150-asteiseksi.
- Pilko liha isoiksi paloiksi ja paista paistinpannulla voissa. Nosta lihat valurautapannuun.
- Hienonna ja kuullota sipulit samalla paistinpannulla kuin lihakin. Lisää sekaan pullo belgialaista olutta, bouquet garmi, ruokosokeri, valkoviinietikka ja sinappi sekä mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta ja kaada ainekset valurautapannun. Laita patana vettä niin paljon, että lihat peittyvät nesteen alle. Kaada sekaan loraus vasikanfondia. Laita vielä pataan reilu palanen esimerkiksi viipaloitua patonkia tai maalaisleipää.
- Kypsennä uunissa noin 4-5 tuntia. Tarjoa saman oluen kanssa kuin mitä olet käyttänyt ruoanlaittoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti