perjantai 16. joulukuuta 2011

Tiramisu

Illan päätteeksi piti saada vielä suu makeaksi eli vuorossa oli perinteinen italialaisherkku tiramisu espresson kera. Tein ruoan kuta kuinkin tv-kokki James Martinin ohjeen mukaisesti (ks. Youtube) sillä erotuksella, että käytin alkoholina pääasiallisesti italialaista väkevää viiniä eli marsalaa. Tätä viiniä tehdään Sisiliassa ja sitä käytetään usein ruoanlaitossa niin jälkiruokien, kastikkeiden kuin pääruokien teossa. Tiramisun ohella kuuluisimpia ruokia lienee marsalakana. Juotaessa viiniä käytetään yleensä joko aperitiivina tai jälkiruokaviininä.

Ainekset:

  • 1 vaniljatanko
  • 50 g tomusokeria
  • 3 munankeltuaista
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl marsalaa
  • 0,2 dl rommia
  • 3,5 dl espressokahvia
  • 1 paketti savoiardi-keksejä
  • 250 g mascarponea
  • 3 rkl kaakaojauhetta
Valmistusohje:
  1. Vatkaa erillisessä kulhossa tomusokeri ja munankeltuaiset löysänkuohkeaksi. Lisää vaniljatangon siemenet (tai vaniljauute) sekaan.
  2. Vatkaa toisessa kulhossa kuohukerma niin ikään löysähköksi.
  3. Lisää mascarpone sokeri-munaseokseen.
  4. Yhdistä kerma sokeri-muna-juustoseokseen.
  5. Sekoita laakeassa astiassa marsala, rommi ja espressokahvi. Kasta keksit yksitellen nesteessä ja laita ensimmäinen kerros tarjoiluastian pohjalle. Kaada sitten keksien päälle puolet kastikkeesta. Toista sama toisen kerran eli tee toinen keksikerros astiaan ja kaada sitten loppu kastike toisen kerroksen päälle. Viimeistele annos ripottelemalla päälle reilu kerros kaakaojauhetta.
  6. Laita annos jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi kylmenemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...