Ainekset:
- 1 vaniljatanko
- 50 g tomusokeria
- 3 munankeltuaista
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl marsalaa
- 0,2 dl rommia
- 3,5 dl espressokahvia
- 1 paketti savoiardi-keksejä
- 250 g mascarponea
- 3 rkl kaakaojauhetta
Valmistusohje:
- Vatkaa erillisessä kulhossa tomusokeri ja munankeltuaiset löysänkuohkeaksi. Lisää vaniljatangon siemenet (tai vaniljauute) sekaan.
- Vatkaa toisessa kulhossa kuohukerma niin ikään löysähköksi.
- Lisää mascarpone sokeri-munaseokseen.
- Yhdistä kerma sokeri-muna-juustoseokseen.
- Sekoita laakeassa astiassa marsala, rommi ja espressokahvi. Kasta keksit yksitellen nesteessä ja laita ensimmäinen kerros tarjoiluastian pohjalle. Kaada sitten keksien päälle puolet kastikkeesta. Toista sama toisen kerran eli tee toinen keksikerros astiaan ja kaada sitten loppu kastike toisen kerroksen päälle. Viimeistele annos ripottelemalla päälle reilu kerros kaakaojauhetta.
- Laita annos jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi kylmenemään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti