lauantai 10. joulukuuta 2011

Olutarvio: Memminger Premium Pils

Memminger Premium on yksi Alkon joulukuun neljästä uutuusoluesta. Monopoliyhtiömme kuvaston mukaan humalina on käytetty Hallertauta ja Tetnangia sekä muina raaka-aikeina muun muassa Alppien vuoristovettä. Plussapuolella Memminger on lisäksi yksityinen perhepanimo, joten paperilla olut kuulostaa lupauksia herättävältä.

Olut saksalaistyylinen pils, joka on tuopissa kirkas, vaalea ja kullankeltainen kevyttä vaahtoa muodostaen. Kestävä ohut pitsikerros jää tuopin pinnalle pidemmäksi aikaa, ja pinnan alta paljastuu tuoksultaan hento olut. Siinä on makeahkoa mallasta, ruohoa ja voita. Ei siis mitään uutta tai erikoista.

Maku on samaa sarjaa eli kevyen viljainen ja ruohoinen todella kevyen hunajan ja pikkuriikkisen katkeran humaloinnin kera. Suutuntuma on kevyt ja hapokas lyhyen jälkimaun saattelemana, jossa kuivuus ja katkerot pääsevät enemmän vallalle.

Kokonaisuudessa Memminger Premium Pils perusvarma eli keskinkertainen ja tylsähkö mutta kuitenkin juotava olut. En vain oikein ymmärrä mitä lisäarvoa tämä tuo Alkon valikoimaan.


Memminger Premium Pils:
Panimo: Memminger Brauerei, Saksa
Tyyli: Pils (saksalaistyylinen), 5,1 %
Hinta: 3,01 euroa / 0,50 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 4/10 + Ulkonäkö 3/5 + Maku 5/10 + Suutuntuma 2/5 + Yleisvaikutelma 11/20 = Yhteensä 25/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...