torstai 22. joulukuuta 2011

Olutarvio: Hoegaarden Witbier

Hoegaarden Witbier on vaaleankeltainen ja sumea olut, jonka päälle muodostuu reipas, kuohkea ja valkoinen vaahtokerros. Tuoksu on houkuttelevan raikas, siinä on sitruunaa, appelsiinia, korianteria ja kevyt hiivan aromi. Tarkemmin nenää tuoppiin työntämällä tuoksusta aistii myös kevyesti banaania ja viljaa. Kokonaisuus on siis varsin hedelmäinen ja tropiikkiin päin kallellaan.

Maku on hyvin tuoksun kaltainen. Se on sitrushedelmäisen raikas appelsiinilla ja mausteilla höystettynä. Kevyt, kohtalaisen hapan ja sopivan hapokas perusrunko tekevät tästä todella mainion helle- ja/tai janojuoman. Kolikon kääntöpuolella Hoegaarden on varsin yksioikoinen ja helposti juotava olut, mutta onneksi eri oluet sopivat eri tilanteisiin. Suutuntuma on melko hiilihapokas, kevyt, kuohkea ja virkistävä. Maku kestää suussa yllättävän pitkään ja happaman loppumaun ansiosta vaikutus on piristävä.

Hoegaarden Witbier on mukava ja maistuva kesäinen olut, joka toimii kylmän ja pitkän talven aikana myös saunajuomana tai vaikkapa broilerisalaatin kanssa.

Hoegaarden Witbier:
Panimo: Hoegaarden (InBev), Belgia
Tyyli: Witbier, 4,9 %
Hinta: 3,15 euroa / 0,33 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 7/10 + Ulkonäkö 4/5 + Maku 7/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 14/20 = Yhteensä 35/50


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...