keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Olutarvio: Fuller's Vintage Ale 2011

Tuopissa Fuller'sin panimon uutta vuosikertaolutta eli Fuller's Vintage Ale 2011.

Meripihkanvärinen olut kaatuu sihahtaen tuoppiin muodostaen keskikokoisen, kiinteän, valkoisen ja pitkäkestoisen vaahdon. Arvokas paketointi saa jatkoa siis visuaalisesti tyylikkäällä oluella. Tuoksu on puolestaan toffeinen ja karamallinen eli makea. Lisäksi siinä on kukkia, rusinaa ja luumua hieman läpi puskevan alkoholin kera.

Ensimmäisenä maussa kiinnittyy huomio todella makeaan mallakseen, sitten reippaaseen humalointiin. Toffee, karamelli, hunaja ja pähkinät ovat siis myös vahvasti esillä maussa. Hedelmäisyys nousee paremmin esiin juoman hieman lämmitessä, jolloin rusinan, taatelin ja luumun aromit kumpuavat oluesta. Tuoksusta tuttu alkoholi myös maistuu hieman, mutta ei kuitenkaan liian häiritsevästi.

Suutuntuma on todella kuohkea, täyteläinen ja vain maltillisesti hiilihapokas. Kuivakka humalointi valtaa tilaa enemmän maun loppupuolella, mutta se ei pääse todella makean perusrungon takia tarpeeksi esille. Samoin mausteisuus tuntuu parhaiten pitkähkössä jälkimaussa.

Vintage Ale on reippaasta alkoholipitoisuudesta ja nuoren oluen karskista röyhkeydestä johtuen hieman barley wineja muistuttava ja todennäköisesti pari vuotta kypsyttyään hieman tasapainoisempi olut. Nyt alkoholi ja makeus dominoivat turhan paljon kokonaisuutta ainakin omaan makuun.

Fuller's Vintage Ale 2011:
Panimo: Fuller's, Englanti
Tyyli: English Strong Ale, 8,5 %
Hinta: 8,56 euroa / 0,50 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 6/10 + Ulkonäkö 4/5 + Maku 6/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 15/20 = Yhteensä 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...