lauantai 21. tammikuuta 2012

Jättikatkarapu-poropasta

Idea ruokaan tuli Viinilehden viikon vinkistä, joka löytyy lehden nettisivuilta. En ole muistaakseni koskaan yhdistänyt kylmäsavuporoa ja jättikatkaravunpyrstöjä samassa ruoassa, mutta riistan ja äyriäisten yhdistelmä kuulosti kiinnostavalta. Yhteenvetona kannatti kyllä testata, maku oli aivan mahtava! Myös juomasuositus osui ihan nappiin. Kuiva ja hapokas viini leikkasi sopivasti kermaista kastiketta muttei kuitenkaan jyrännyt poron ja jättikatkarapujen makuja.

Ainekset:
  • 250 g vihreää tagliatelle-pastaa
  • suolaa
  • 100 g poron kylmäsavupaistiviipaleita
  • 2 dl kermaa
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 250 g jättikatkaravunpyrstöjä
  • mustapippuria
  • valkoviiniä
Valmistusohje:
  1. Suikaloi kylmäsavuporonpaistiviipaleita. Nosta ne kattilaan ja lisää kuohukermaa. Kiehuta kasaan, kunnes kerma hieman sakenee.
  2. Esikeitä vihreää tagliatelle-pastaa suolalla maustetussa vedessä. Kaada siivilään ja valuta hyvin.
  3. Kuullota kattilassa hienonnettua sipulia ja valkosipulia. Lisää joukkoon kuorittuja jättikatkaravunpyrstöjä ja rouhi mukaan mustapippuria. Lorauta päälle hieman valkoviiniä.
  4. Nostele sekaan pasta ja kaada päälle kylmäsavuporolla höystetty kerma. Sekoita ja tarkista maku.
  5. Nauti aromikkaan alsacelaisen kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...