tiistai 24. tammikuuta 2012

Olutarvio: Saimaan Marsalkka Portteri

Saimaan Marsalkka Portteri (tunnetaan myös nimellä Bruuveri Sportteri) ilmestyi Alkon valikoimaan vuoden 2012 tammikuun alkupuolella. Olut on väriltään kolamaisen ruskea kuten portterin kuuluukin. Vaahto on käytännössä olematon ja sekin vähä häviää nopeasti. Tuoksu on karamellimaisen makea, hieman paahteinen, suolaisen lakritsinen, suklainen, mokkainen ja hedelmäinen. Siitä henkii myös kevyesti alkoholi läpi.

Maku on tuoksua hieman paahteisempi. Oluen runko on yllättävän kevyt, mutta eniten siinä maistuu makea mallas mutta toisaalta myös tuoksusta tuttu suolainen lakritsi. Tasapaino makeuden ja suolaisuuden välillä on varsin hyvin tasapainossa. Mausta löytyy myös perinteistä tummaa suklaata ja mokkakahvia.

Suutuntuma on keskitäyteläinen, tahmeahko, makea, paahteinen ja hedelmäinen. Varsinkin sitruuna ja greippi nousevat esiin hedelmäisyyden osalta. Alkoholi ei puske mausta läpi juurikaan, mutta aiheuttaa mukavan lämmittävän ja pitkän jälkimaun.

Oluen tuoksu on todella monimuotoinen ja onnistunut, mutta valitettavasti maku ei yllä aivan samalle tasolle. Joka tapauksessa kokonaisuus on kohdallaan ja olut on mukava kotimainen lisäys Alkon valikoimaan. Omaan makuun olut on tosin hieman liian makea, mutta laadukas ja kohtalaisen edullinen vaihtoehto makeahkon portterin ystäville.

Saimaan Marsalkka Portteri:
Panimo: Saimaan Juomatehdas, Suomi
Tyyli: Portteri, 8,6 %
Hinta: 3,40 euroa / 0,33 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 8/10 + Ulkonäkö 3/5 + Maku 7/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 14/20 = Yhteensä 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...