perjantai 20. tammikuuta 2012

Värikäs broileriwokki

Tämä simppeli wokki valmistuu noin vartissa kunhan muistaa laittaa lihat marinoitumaan puolisen tuntia ennen itse ruoanlaittoa. Itse pidän värikkäistä annoksista, ja tähän tuo mukavasti väriä paprika, porkkana ja kevätsipuli. Kasviksia voi hyvin vaihdella oman makunsa mukaan, mutta kannattaa testata tätä marinadia ja muita kastikeaineksia yhdistettynä raastettuun inkivääriin. Ainakin omaan makuun tämä toimi oikein hyvin. Ruokajuomana oli hyvää ranskalaista valkoviiniä, josta lisää hieman myöhemmin.


Ainekset:
  • 300 g munanuudeleita
  • 550 g broilerin rintafileetä
  • auringonkukkaöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 5 cm pala inkivääriä
  • 1 porkkana
  • 1 punainen paprika
  • 5 kevätsipulia
  • pavunituja 215 g
  • 1 1/2 dl kanalientä
  • 2 rkl osterikastiketta
  • 2 rkl vaaleaa soijakastiketta
  • seesaminsiemeniä
Marinadi:
  • 1/2 dl miriniä
  • 1/2 dl vaaleaa soijakastiketta
  • 2 tl maissijauhoja
Valmistusohje:
  1. Valmista marinadi eli sekoita ainekset laakeassa kulhossa. Pilko broileri sopivaksi suupaloiksi ja kääntele se hyvin marinadiin. Anna maustua puolisen tuntia, valuta ja ota marinadi talteen.
  2. Hienonna valkosipuli, raasta inkivääri, viipaloi porkkana, kuutioi paprika ja suikaloi kevätsipuli. Valuta ja kuivaa pavunidut.
  3. Keitä nuudelit ohjeen mukaan. Valuta ja laita hetkeksi sivuun.
  4. Kuumenna wokkipannu ja auringonkukkaöljy. Paista broileri sekoittaen kunnes broileri on kullanruskeaa. Ota liha pois pannulta ja lisää pannulle valkosipuli, inkivääri, porkkana, paprika ja kevätsipuli. Kuullota muutama minuuti ja lisää sitten pannulle vielä broileri sekä marinadi, kanaliemi, osterikastike ja seesaminsiemenet. Paista sekoittaen pari minuuttia kunnes neste on kiehunut kokoon.
  5. Sekoita lopuksi sekaan kypsät nuudelit ja pavunidut. Kuumenna ja tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...