keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Kikhernepasta

Matkailun jälkeen jääkaappi ammotti tyhjyyttään ja lounasta oli saatava, joten ruoka oli loihdittava kuivakaapin antimista. Yleensä tällaiseen ongelmaan ratkaisu löytyy pastasta eikä tälläkään kertaa tarvnnut pettyä. Blogissa on tehty jo aiemmin kikhernepastaa hieman useammista raaka-aineista, mutta nyt oli tyydyttävä yksinkertainen on kaunista -periaatteeseen. Tomaattipohjainen kastike kikherneille toimii aina ja tähän ruokaan makua tulee kivasti chilistä ja inkivääristä.

Ainekset:
  • 250 g pennepastaa
  • 400 g kikherneitä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 solovalkosipuli
  • 1 sipuli
  • 1 punainen chili
  • tuoretta raastettua inkivääriä (tai inkiväärijauhetta)
  • mustapippuria
  • suolaa
  • sokeria
  • voita
Valmistusohje:
  1. Hienonna sipuli, valkosipuli ja chili.
  2. Kuullota sipulit voissa paistinpannulla ja lisää sitten pannulla chili. Anna paistua hetken aikaa ennen kuin lisäät pannulle tomaattimurskan ja kikherneet. Mausta inkiväärillä, suolalla, pippurilla ja sokerilla. Anna kastikkeen hautua pienellä lämmöllä vähintään puolen tunnin ajan.
  3. Keitä pasta ohjeen mukaan.
  4. Sekoita valutettu pasta ja kastike keskenään huolellisesti ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...