torstai 12. tammikuuta 2012

Olutarvio: Asahi Super Dry

Asahi Super Dry on japanilaisten eniten juoma olut eikä vaahtoa käytännössä lainkaan lasiin varovasti kaadettaessa. Väriltään se on vaalean kullankeltainen ja täysin kirkas.

Tuoksu on viljaisen maltainen ja siinä on myös häivähdys hunajaista makeutta. Viljan lisäksi siinä tuoksuu myös maissi ja riisi. Tuoksu ei ole kovinkaan raikas vaan miltei hitusen tunkkainen muttei kuitenkaan liian häiritsevästi. Joka tapauksessa tuoksu on hailakka eikä herätä sen suurempia ajatuksia suuntaan tai toiseen.

Maussa päällimmäisenä on hieman makea mallas ja maissi. Siinä on myös aavistus ruohomaista humalointia, mutta kokonaisuudessaan humalointi on todella kevyttä. Samaa voisi sanoa mausta ylipäätään. Se on nimittäin todella kevyt muttei onneksi kuitenkaan täysin vetinen. Suutuntuma puolestaan menee miltei vetisen puolelle. Jälkimaku on lyhyt, mutta tässä vaiheessa mausta löytyy myös aavistus katkeroa.

Asahi on kohtalaisen raikas ja helposti juotava olut, jossa ei ole mitään ikimuistoista muttei toisaalta mitään suurempaa vikaakaan. Japanilaisen ruoan kanssa se toimii oikein hyvin.

Asahi Super Dry:
Panimo: Asahi Breweries, Japani
Tyyli: Vaalea lager, 5,0 %
Hinta: 2,42 euroa / 0,33 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 3/10 + Ulkonäkö 2/5 + Maku 5/10 + Suutuntuma 2/5 + Yleisvaikutelma 9/20 = Yhteensä 21/50


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...