tiistai 10. tammikuuta 2012

Olutarvio: Ecaussinnes Ultra Fraîche

Olut on väriltään vaaleanpronssinen ja sumea. Pulloa avatessa ja lasiin kaadettaessa kuuluu sen verran kiivas sihinä, että ensimmäisenä ajatuksena mieleen tulee limonadin kaataminen lasiin. Kaadettaessa olut synnyttää reippaasti kuohkeaa saippuakuplamaista vaahtoa, joka muistuttaa rennoista kylpyhetkistä ammeessa. Sameus johtunee suurelta osin reippaasta hiivan määrästä.

Tuoksu on melko sulkeutunut eikä kovinkaan raikas. Tuoksussa on belgialeille tyypillistä hiivaisuutta ja kevyttä sitrusmaisuutta. Parempi puoliskoni kutsuisi tuoksua astianpesuainemaiseksi. Omaan makuun se on varsin ok, joskin hedelmäisyyttä olisi kaivannut hieman enemmän.

Oluessa on alkoholia vain 3,5 %. Tämä näkyy ensimmäisenä rungon ohuutena verrattuna jykevämpiin belgiveljiinsä. Toisaalta maitokauppaolueksi siinä on makua ja täyteläisyyttä jopa yllättävän paljon.  Erittäin kuiva mutta vähän humaloitu maku on tuoksua hedelmäisempi. Myös siinä belgihiiva nousee esille tuoksun tavoin. Maku on myös tuoksua reilusti raikkaampi minkä otan positiviisin mielin vastaan. Suutuntuma on kuohkean hiivainen ja pehmeä, mutta kovin ohut. Samoin on jälkimaun laita.

Ecaussinnes Ultra Fraîche ylitti odotukset ja oli todella maistuva janojuoma saunan päälle nautittuna.

Huom! Testattu oluen viimeinen "käyttöpäivä" on 18.1.2012 eli kyseessä on melkoisen vanha yksikö ja täten se ei ole todennäköisesti sellainen kuin tuoreena nautittuna.


Ecaussinnes Ultra Fraîche:
Panimo: Ecaussinnes, Belgia
Tyyli: Belgityylinen ale, 3,5 %
Hinta: noin 2,80-3,80 euroa / 0,33 litraa / maitokaupat

Pisteet:
Tuoksu 4/10 + Ulkonäkö 3/5 + Maku 6/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 12/20 = Yhteensä 28/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...