Ainekset:
- 2 naudan ulkofileepihviä, à 120 g
- öljyä paistamiseen
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl ruokosokeria
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 vihreä papaija
- 2 porkkanaa
- 50 g cashewpähkinöitä
- tuoretta minttua
Kastike:
- 6 rkl vettä
- 2 rkl kalakastiketta
- 2 rkl ruokosokeria
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 1 punainen chili
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 lime
Valmistusohje:
- Valmista marinadi eli sekoita murskattu valkosipuli, soijakastike ja ruokosokeri. Marinoi lihaa noin puoli tuntia.
- Viipaloi papaija ja porkkanat ja anna niiden olla jäävedessä 15 minuuttia.
- Valmista kastike. Purista limen mehu ja hienonna valkosipuli sekä chili. Sekoita ainekset.
- Paista pähkinät kuivalla paistinpannulla ja hienonna ne pieneksi paloiksi.
- Lämmitä paistinpannu erittäin kuumaksi ja paista pihvejä noin 1-2 minuuttia molemmilta puolin öljyssä. Anna pihvien levätä viitisen minuuttia ennen kuin viipaloit ne ohueksi.
- Valuta papaija ja porkkana ja lisää suikaleet ja kastike tarjoiluastiaan. Lisää sekaan myös pähkinät, liha ja mintunlehdet. Sekoita ainekset ja tarjoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti